Lina Thomsgård

Föreläsare och rättviseförmedlare

Lina Thomsgård är grundare av den sociala innovationen Rättviseförmedlingen som snabbt vuxit till en stark opinionskraft för mångfald och jämställdhet med 100 000 engagerade ”rättviseförmedlare”. Lina arbetar även som programledare för Kobra på SVT, skribent, radiopratare och PR-agent till Robyn. Som föreläsare använder hon humor, allvar och smittande engagemang för att inspirera oss till att göra skillnad. Aktuell med boken En annan historia.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Rättviseförmedlingen - att göra skillnad på nätet. Så skapades ett av Sveriges mest framgångsrika jämställdhetsprojekt.

Presentation

Lina Thomsgård har skapat en modern folkrörelse och ett av Sveriges mest framgångsrika jämställdhetsprojekt genom att ta tillvara på den infrastruktur och kraft som finns i sociala medier. Med sin optimism och engagemang i mångfald och jämställdhet har Lina på ett konkret sätt motverkat underrepresentation och utrotat ursäkten ”det fanns inga andra”. Sedan starten har Rättviseförmedlingen ideellt hjälpt över 550 organisationer, projekt och företag att samla in över 20 000 tips på kompetenta personer de själva haft utanför sin radar. Genomslagskraften för Rättviseförmedlingen, som i skrivandets stund har 100.000 rättviseförmedlare, ligger till stor del i Lina Thomsgårds talang att känna av omvärlden, skapa engagemang och bilda opinion i den nya medievärlden.

Vill du veta mer om hur du och din organisation kan göra skillnad via nätet? Hur man får människor att gilla, dela och engageras av det man vill kommunicera? Lina har skapat en folkrörelse med fler personer på Facebook än något riksdagsparti – med 0 kr i marknadsföringsbudget. Med humor, allvar och stort engagemang föreläser Lina Thomsgård kring visionen, arbetet och lärdomarna från ett Sveriges största jämställdhetsprojekt.

Lina Thomsgård har genom sitt arbete som PR-konsult skapat uppmärksamhet åt många nationella och internationella varumärken som till exempel artisten Robyn, MySpace och Naturskyddsföreningen. För sitt arbete med Rättiveseförmedlingen har hon fått ta emot mängder av nomineringar och utmärkelser; bla det prestigefyllda Titanägget av Sveriges Kommunikationsbyråer. Sedan 2015 har vi kunnat se henne som programledare för Kobra i SVT. År 2017 släpptes även hennes bok ”En annan historia”.

Boka en föreläsning med Lina Thomsgård på teman som jämställdhet, mångfald, entreprenörskap, sociala medier eller PR.

Bild: Fotograf Frida Sjögren

Umeå Kommun
Kulturparlamentet
Humanioradagarna
Fryshuset
Tillväxtverket

Stora PR-priset (Dagens Media)
Årets Stockholmshjälte (DN)
Supertalang (Veckans Affärer)
Årets Wendela (Aftonbladet)
Årets Uppstickare (Shortcut)
Årets Lobbyist (Resumé)

  • Lina Thomsgård från Rättviseförmedlingen bjöd på en mycket mäktig föreläsning med gåshud, tårar och jävlaranamma! Frågestunden drog över med en halvtimma och när föreläsningen var slut ringlade kön fram till Lina för att få utbyta några ord, tack och kramar.

    • Kristoffer Ruckemann, Sveriges Elevkårer
  • Lina Thomsgård från Rättviseförmedlingen bjöd på en mycket mäktig föreläsning med gåshud, tårar och jävlaranamma! Frågestunden drog över med en halvtimma och när föreläsningen var slut ringlade kön fram till Lina för att få utbyta några ord, tack och kramar.

    • Kristoffer Ruckemann, Sveriges Elevkårer
Close