Cecilia Alwin

Om personlighetstyper och kommunikation

Cecilia Alwin är en engagerad föreläsare som brinner för människor och våra olikheter och hur det påverkar vår kommunikation. ”Om jag sänder på P1 och du lyssnar på P3, då spelar det liksom ingen roll hur högt jag sänder…”. Om konsten att nå fram till andra människor genom att först förstå sig själv.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Vem leder jag och leder jag rätt?
 • Fattar ditt ledarskap beslut med alla dina intelligenser?
 • Det emotionellt sunda och empatiska ledarskapet
 • "Din mamma jobbar inte här" – konsten att gå från reaktiv till proaktiv

Presentation

Cecilia Alwin har varit verksam inom försäljning och marknad – främst inom media – de senaste 20 åren. Hon har arbetat inom privata, kommunala och börsnoterade bolag på olika positioner, både med och utan personalansvar, och suttit med i ledningsgrupper och andra beslutsfattande organ.

Cecilia har alltid intresserat sig för personers olikheter och varför vi sänder och tar emot ”på olika frekvenser” och konsekvenserna av det som uppstår. ”Hur kommer det sig att andra inte förstår vad jag menar?”. Hon är diplomerad ICF-coach och internationellt utbildad Enneagramtränare, från The Enneagram Institute, N Y.

Cecilia Alwin är en engagerad föreläsare och utbildare med mycket energi som gärna använder humor för att illustrera våra olikheter. Hon talar bland annat om kommunikation, ledarskap, personlighetstyper, reaktiva mönster, team, konflikter och beslut. Med glädje delar hon nya insikter, aha-upplevelser och verktyg som ni kan tillämpa direkt. Boka en föreläsning med Cecilia Alwin när ni vill få större förståelse för varandra och er själva.

Vem leder jag och leder jag rätt
De flesta av oss som leder eller har lett andra har i den flesta fallen haft riktigt bra intentioner med ”hur man skall göra”. I många fall har det säkert varit framgångsrikt men det finns också säkerligen personer eller situationer där det inte fungerat lika bra TROTS att du haft samma intention och sagt samma saker. Vi är ju, som bekant, olika. En föreläsning om olika sorters ledarskap, dess styrkor men också dess fallgropar och vilka hinder de kan stöta på. Även reflektion över det egna ledarskapet och vilket du ”använder mest”.

Fattar ditt ledarskap beslut med alla dina intelligenser?
Vi människor är komplexa varelser som består av många intelligenser, men skall vi förenkla lite så kan vi dela in dom i tre olika – Huvud (mental), Hjärta (emotionell) och Kropp (instinktiv). Alla människor har alla tre, men omedvetet så nyttjar vi dom på olika sätt – och det, i sin tur, skapar olika typer av kommunikation. Detta är en föreläsning om hur vi kan fatta bättre långsiktiga beslut genom att medvetet använda alla våra intelligenser.

Det emotionellt sunda och empatiska ledarskapet
Det kommer mycket forskning just nu om att ”snälla” och empatiska chefer är de som långsiktigt är de mest lönsamma och som motiverar sin personal att ”gå den extra milen”. Traditionellt har det varit svårt att ”mäta”, vilket gör att det historiskt har lagts för lite resurser på det i företagsvärlden. Detta är en föreläsning om betydelsen av ett omtänksamt ledarskap och vad det betyder för resultatet, den enskilda personen, gruppen och påverkan på samhället i stort.

”Din mamma jobbar inte här” – konsten att gå från reaktiv till proaktiv
På de flesta arbetsplatser hänger det – eller har hängt – en skylt i köket med ”din mamma jobbar inte här!”. Den som har hängt upp skylten är ofta någon som har tröttnat på att ”alltid” få plocka in andras disk i diskmaskinen och torka av bänken. Från det här perspektivet, en helt logisk reaktion från en person som tröttnat på att andra inte gör som de borde och skylten är ett faktum. Vi kan alla relatera till situationer där vi reagerat direkt och blivit t ex arga och inte sällan har vi efteråt haft en dålig känsla eller t o m behövt gå tillbaka och be om ursäkt.

Detta är en föreläsning om vad vi kan göra annorlunda – att gå från reaktiv till proaktiv och vad det får för effekter.

Sveriges ingenjörer
Metro
Almi Företagspartner Väst
Eltel Networks
Vision
Helsingborgshem
Gourmetgruppen AB
Alten AB

– Erfaren försäljningschef och andra ledande positioner inom Media och Marknad
– Enneagramtrainer, utbildad på The Enneagram Institute, NY
– Diplomerad coach

 • Cecilia Alwin ger åhörarna många aha-upplevelser genom att nå människor på alla plan. Genom att använda Cecilia i vår säljorganisation fick vi både människor och försäljning att växa.

  • Linda Forsberg, Försäljningsdirektör Metro Göteborg
 • Jag kan rekommendera kursen, kopplat till ledarskap och utveckling av mig själv och förståelse för andra – det jag kan utveckla för att bli en djupare och bättre ledare och människa.

  • Gun Zetterberg, utvecklingsledare Kungälvs kommun
 • Cecilia Alwin ger åhörarna många aha-upplevelser genom att nå människor på alla plan. Genom att använda Cecilia i vår säljorganisation fick vi både människor och försäljning att växa.

  • Linda Forsberg, Försäljningsdirektör Metro Göteborg
 • Jag kan rekommendera kursen, kopplat till ledarskap och utveckling av mig själv och förståelse för andra – det jag kan utveckla för att bli en djupare och bättre ledare och människa.

  • Gun Zetterberg, utvecklingsledare Kungälvs kommun
Close