Katarina Stetler

Doktor i innovationsledning

Katarina Stetler arbetar som framtidsstrateg på Kairos Future och var tidigare innovationsstrateg inom fordonsindustrin. Katarina har forskat på hur organisationer kan lyckas med att bli både effektiva och innovativa. I sina tankeväckande föreläsningar ger hon konkreta exempel på ingredienser som måste finnas för att innovationsförmågan hos medarbetarna ska blomstra. Boka en föreläsning med Katarina Stetler om innovation, produktutveckling och framtiden här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Kreativa och effektiva arbetsplatser
 • Att skapa en innovativ organisation
 • Vilka förändringar i omvärlden avgör hur vi kommer innovera i framtiden?
 • Ambidexterity – how organisations can combine efficiency and innovation

Presentation

Katarina Stetler är doktor i innovationsledning och jobbar som framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har tidigare arbetat som innovationsstrateg och produktutvecklare inom fordonsindustrin och som utvecklingsingenjör inom ergonomi. Katarina är utbildad civilingenjör och har en doktorsexamen i Innovationsledning från KTH. Hon har studerat i Sverige, Nederländerna och USA.

Katarina Stetler har forskat på hur olika sätt att förbättra effektiviteten i en verksamhet, t.ex. genom Lean, påverkar de anställdas innovationsförmåga. Hon disputerade år 2015 med avhandlingen ”Innovation under pressure – Reclaiming the micro-level exploration space”. I avhandlingen visar hon hur oväntade följdeffekter av att införa Lean gör att innovationsarbetet får det kämpigt att hävda sig i konkurrensen. Hon visar också på vilka modifieringar som behövs för att Lean ska passa i en kreativ verksamhet som syftar till att skapa morgondagens innovationer. Samma år gav Katarina Stetler ut boken ”Kreativ när piskan viner – Pusselbiten som saknas i Lean” (Roos&Tegnér).

Katarina Stetler är en uppskattad föreläsare inom ämnen som innovationsledning, Lean produktutveckling och kreativitet. Hon har även erfarenhet av att leda kreativa processer med fokus på framtidsdriven innovation inom en rad olika organisationer. Genom inspirerande och tankeväckande föreläsningar berättar Katarina Stetler hur innovationsprocesser och effektiviseringsarbete kan leva sida vid sida. Hon ger konkreta och handfasta exempel på ingredienser som måste finnas i organisationen för att innovationsförmågan ska blomstra.

Boka en föreläsning med innovationsstrategen Katarina Stetler på teman kring innovation, kreativitet, produktutveckling, effektivisering och framtid.

Foto: Anders Roos

Kreativa och effektiva arbetsplatser
Trenden går mot att i allt större utsträckning göra hela företaget delaktiga i innovationsarbetet. Men hur gör man för att lyckas med att ta till vara på den kreativa potentialen hos sina anställda? Och hur lyckas man med det när allt starkare krafter pressar på för att effektivisera organisationer? Kan effektivisering och innovation leva sida vid sida?

Vilka förändringar i omvärlden avgör hur vi kommer innovera i framtiden?
En föreläsning i hur man kan framtidssäkra sina innovationsprojekt. Jag tror att vi måste ta ett större grepp om innovation än vad de flesta organisationer gör idag säger Katarina Stetler. De nya utmanarna kommer ofta från andra branscher och därför är en förståelse för omvärlden och aktuella trender A och O för att till ett framtidssäkrat innovationsarbete. Att känna sina kunder och sin egen bransch räcker inte längre.

Boka en föreläsning med Katarina Stetler på teman kring innovation, produktutveckling, effektivitet, kreativitet och framtid på 031-780 32 35.

Paper Province
Stiftelsen Svensk Industridesign (SVID)
Crearum
Piteå Science Park
Nolia Ledarskap
Sveriges Ingenjörer
Chalmers
Fujitsu

– Författare till ”Kreativ när piskan viner: pusselbiten som saknas i Lean”
– Doktorsexamen i Innovationsledning från KTH och är utbildad civilingenjör
– Har studerat i Sverige, Nederländerna och USA

 • Katarina Stetler var utmärkt bra! Bra innehåll, intressant och utmärkt framförande.

  • Seminarium om Lean med fokus på offentlig sektor i Göteborg
 • Galet bra presentation om #lean

  • Sagt på twitter om Katarina Stetlers föreläsning på konferensen Alla pratar UX
 • Katarina Stetler var utmärkt bra! Bra innehåll, intressant och utmärkt framförande.

  • Seminarium om Lean med fokus på offentlig sektor i Göteborg
 • Galet bra presentation om #lean

  • Sagt på twitter om Katarina Stetlers föreläsning på konferensen Alla pratar UX
Close