Sanna Alwmark

Expert på himlakroppskollisioner & dinosaurieutdöendet

Doktor i geobiosfärsvetenskap och en av Sveriges ledande experter på asteroidnedslag. Sanna Alwmark har också ett stort intresse för klimat och klimatförändringar, vilket hon även forskat om. Kunskap är makt är Sannas motto och hon berättar pedagogiskt och grundläggande om till exempel jordens klimathistoria, och om varför vi har hamnat i den besvärliga situation som vi är i. Boka en spännande föreläsning med Sanna Alwmark om geologi, miljö, klimat, rymden och jordens historia.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Vad har hänt med klimatet, och varför? Kan vi vända trenden?
  • Vad händer när jorden krockar med andra himlakroppar? Är människan hotad av kollisioner med rymdstenar?
  • Hur fungerar jorden som planet? Varför är den så annorlunda jämfört med alla andra planeter i solsystemet?
  • Vad hände för 380 miljoner år sedan när Sveriges kronjuvel, Siljankratern, bildades? Vad skulle hända om samma sak hände idag?
  • Har män och kvinnor samma förutsättningar när det gäller akademisk karriär?
  • Sanna Alwmark anpassar sitt material efter era önskemål

Presentation

Sanna Alwmark är utbildad geolog och doktor (Ph. D.) i geobiosfärsvetenskap. Hennes avhandling behandlade asteroidnedslag och dess konsekvenser. Sanna har gedigen pedagogisk erfarenhet och är en mycket uppskattad universitetslärare. Hon har en förmåga att förklara de mest abstrakta begrepp och processer på ett förståeligt sätt. Sanna Alwmark har bott i Schweiz och gästforskat vid ETH Zürich och har författat ett antal vetenskapliga artiklar i ansedda tidskrifter, samt synts i media. Förutom gedigen kunskap om jorden som planet och katastrofer i jordens historia så har hon ett brinnande intresse för klimat och klimatförändringar.

Sanna Alwmark har många års erfarenhet av att föreläsa, både inom och utanför akademin. Hon föreläser lika gärna och uppskattat för barn i förskoleåldern som för vuxna, både med och utan ämneskompetens. Ta chansen att boka en föreläsning med Sanna Alwmark och lär er mer om jordens klimathistoria och varför vi hamnat där vi är idag, eller om ”hotet från rymden”. Sanna föreläser också om sina erfarenheter när det gäller kvinnors och mäns lika (eller olika?) möjligheter till en akademisk karriär.

Boka en föreläsning med doktor Sanna Alwmark på teman kring geologi, miljö, klimat, rymden, jordens historia, asteroidnedslag och dinosaurieutdöendet. Det blir garanterat ett intressant perspektiv till konferensprogrammet!

– Doktorsexamen i geobiosfärsvetenskap
– Erfaren och uppskattad pedagog och föreläsare
– Författare till ett antal vetenskapliga texter i ansedda tidskrifter
– Författare till populärvetenskapliga texter