5 tips på hur ni får deltagare till ert event

12 nov 2019

Ni har allt klart för ditt event. Lokalen är vald. Talarna är bokade och ni har lyckats få den konferencier ni verkligen önskade. Nu är det bara en sak kvar – få deltagarna att komma. 

Ibland är det enkelt att få fullt hus medan andra gånger får man kämpa för att få så många deltagare som krävs. Det kan handla om tiden på året eller ämnet för eventet. Här kommer 5 tips på hur ni får deltagare till ert event:

1. Börja i god tid
Släng inte ut ert eventinbjudan i sista stund utan se till att vara ute i god tid. Det ger er möjlighet att ge all den information som er blivande publik behöver för att fatta det rätta beslutet – att tacka ja.

2. Var tydliga med vad det är deltagarna får
Det gäller att deltagarna förstår vad ert event handlar om och vad som ska hända men framför allt är det viktigt att förmedla en känsla av att detta vill ingen missa. Ingen tycker om att missa det stora som ska hända så fokusera mer på vad deltagarna kommer missa om de inte kommer än på vad de kommer få om de kommer. Det kan ni göra genom att visa upp hur det sett ut på tidigare event eller porträtt från andra deltagare och en kort text om varför de har valt att komma.

3. Ha inte för många platser
Det är bättre att tillåta fler deltagare än ni annonserat antal biljetter än att stå med ett rum som känns för stort. De som kommer till eventet kommer berätta om sin upplevelse för andra och nästa gång ni har ett event blir platserna lättare att sälja.

4. Låt andra prata om ditt event
Ta hjälp av personer som har inflytande antingen inom er bransch eller inom den målgrupp som ni önskar ska delta. Ta hjälp av dem när det kommer till delning av ert event eller se till att några självklara deltagare ser till att tacka ja tidigt så att det skapar ett dragplåster. Gör det även enkelt för talarna att dela information om deras deltagande. Och glöm inte en unik hashtag för ert event så håller ihop eventet både före, under och efter.

5. Håll dialog under bokningsprocessens gång
Använd sociala medier till diskussion. Skriv kul anekdoter i eventet på Facebook så att de som eventet är delat till kan läsa. Gå ut med frågor och samtalsämnen även i andra sociala medier så som Twitter som agerar diskussionsforum. Engagera publiken i förväg. Locka dem med samtal som de är intresserade av för att få deltagare till eventet.

Lycka till med ert event!

Fler tips till dig som eventarrangör hittar du här och önskar du hjälp med att boka föreläsare, konferencier eller underhållare till ert evenemang så slå oss en signal på 031-780 32 35.

Så får du fler deltagare till eventet!