De populäraste ämnena 2016

13 feb 2017

Nyfiken på vilka föreläsningsteman som är mest efterfrågade? Här ser du de populäraste ämnena 2016! Några stadiga trotjänare och några raketer. Läs mer under bilden.

De populäraste ämnena på föreläsningar under 2016.

Kommunikation
På en stadig första plats hittar vi föreläsningar om all typ av kommunikation som förbättrar relationer, främst på arbetsplatsen. Som tex medarbetarskap, teamwork och konflikthantering. Att få alla på arbetsplatsen att känna arbetsglädje.

Mångfald
Det ämne som har klättrat mest på listan i år är mångfald. Det speglar såklart den nya situationen i Sverige där vi möter många nya kulturer. Det handlar om föreläsningar inom interkulturell kommunikation, integration och kulturmöten. Att förstå och bemöta våra nya vänner och deras kultur.

Digitalisering
Här har vi den andra raketen på topplistan. Nu är det inte bara sociala medier som är intressant utan även föreläsningar om digitalisering, virtual reality och trender.  Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras. Och nu har de flesta fattat att vi måste hänga på – och öka farten!

Entreprenör
Inspirerande historier om personer som följer sina drömmar kan vi aldrig få nog av. Att höra en entreprenör berätta om sin innovation, entreprenörskap eller drivkraft. Kan hon kan jag.

Hjärnan
Ett annat klättrande ämne på listan. Hur vår hjärna fungerar. Det är föreläsningar om effektivitet, intryck och motivation till exempel. Mer än hjärna.

Inspiration
Vi letar efter en inspirerande föreläsare. Så låter det ofta vid en första kontakt med våra kunder. Och gärna då en föreläsning med kanske en äventyrare eller idrottare. Pepp ja tack!

Ledarskap
Även om ordet ledarskap har blivit omsprunget av medarbetarskap så är det alltid ett populärt föreläsningsämne. Men nu handlar det mer om föreläsningar inom framtidens ledarskap, företagskultur och flexibelt arbetsliv.

Hälsa
Föreläsningar om stress, träning och hälsa har länge varit populärt. Men en tydlig trend är även efterfrågan på föreläsare inom psykisk ohälsa. Kropp och knopp.

Försäljning
Målet är försäljning. Och föreläsningsämnen som hjälper oss att sälja mer är varumärke, kundservice och säljteknik. Sälj mer till fler helt enkelt.

Jämställdhet
Här är ett ämne som tyvärr tappat placeringar på listan. När det efterfrågas föreläsningar om jämställdhet handlar det om förändringsarbete och kvinnors ledarskap. Vi på Kvinnligatalare.se kämpar på med att öka jämställdheten på Sveriges talarscener!

Oavsett ämne så kan vi hjälpa Er att hitta rätt talare till ert arrangemang. Vi har Sveriges största nätverk av kvinnliga föreläsare, moderatorer och underhållare. Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt!