Den fantastiska historien med Berg och Meltzer

26 feb 2018

Carina Berg och Christine Meltzer ger sig ut på en ny resa – i tiden. Succéduon tar tv-tittarna genom historien med ett kvinnligt perspektiv och tar upp ämnen som häxeri, tantrasex och idrottande. Den fantastiska historien med Berg & Meltzer börjar resan med en djupdykning i jobb: Enformiga kontoristsysslor, magiska vikingauppdrag och motståndet mot Sveriges första kvinnliga poliser. Berg och Meltzer får med hjälp av experter som Ebba Witt Brattström uppleva hur kvinnor jobbat genom tiderna.

I Den fantastiska historien med Berg & Meltzer plockar tjejerna upp några av de pusselbitar i kvinnors historia som gömts, glömts och hamnat i skymundan av alla kungar och krig. Den svenska kvinnliga historien berättas på ett helt nytt sätt.

– Jag och Christine återupplever kvinnors mörklagda, knäppa historia. Vi backar bak väldigt långt i tiden och jobbar oss fram till nu. Det är det roligaste, hemskaste, mest absurda och viktigaste programmet som jag har fått vara med och göra, säger Carina Berg.

Duon träffar experter som avslöjar chockerande detaljer om livet som kvinna i historien – men de träffar också kvinnorna som faktiskt var med och petade hål på absurda förbud och förhållningssätt, och förde historien framåt. Möten som enligt Berg och Meltzer varit ”skitroliga” och gett både kraft och inspiration.

Serien produceras bland annat av Karin af Klintberg, som tidigare jobbat med succén ”Historieätarna”, med hjälp av Ann Söderlund och Sanna Lundell mfl.

Carina Berg och Christine Meltzer har varit programledare för en rad stora tv-produktioner och är en efterfrågad duo som konferencierer. Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att boka Berg och Meltzer som konferencierer till ert event!

Berg och Meltzer visar kvinnohiDen fantastiska historien med Berg och Meltzer skildrar kvinnohistorien.

Foto: Gabriel Jansson/Kanal 5