Du är fantastisk Nour El Refai!

17 apr 2018

Tänk att få vara någons idol. Att göra intryck och avtryck som en annan människa bär i hjärtat, och ja, kanske till och med förändrar personen på något sätt. Vi är så stolta över att få jobba med vassa, roliga och tongivande kvinnor varje dag. Idoler för oss och för många andra. Men också måltavlor för nättroll och avundsjuka. De mailen raderar vi snabbt. Mail som nedan stoppar vi i solskensmappen och delar med våra talare. Extra roligt (och ovanligt) att avsändaren av mailet nedan är en icke-anonym man.

Hej Nour såg din show, En komisk depression.
Du är helt jävla fantastisk. Du är så otrolig viktig på så många sätt för att upplysa människor om rasism, könsroller, tacksamhet, kärlek, ångest. Ja allt som fan är viktigast här på jorden oss människor emellan för att skapa respekt, empati och verktyg att mötas i förståelse (du fattar). Din historia är så sorgsen (i brist på bättre ord) de är så fint och modigt av dig att dela med dig av allt och du förändrar verkligen mitt mindset. Hur jag ska vara som man, pappa, människa, sambo, hur jag ska fortsätta vara stolt över min son med gränslös kärlek. Jag ska fan göra allt för att försöka nå din mammas kärlek till dig som förälder själv till mitt barn.
All kärlek till dig.
Du är så jävla begåvad
Du är så jävla viktig
Du tröstar
Du enar oss
Du förändrar.

Allt gott till dig.
Tack Nour.

Ja du är fantastisk Nour El Refai – och vi är så glada att du som skrev mailet tog dig tiden att dela det med oss.

Nour El Refai är en mycket populär programledare, komiker, föreläsare och skådespelare. Nour El Refai slog igenom med sitt eget dolda-kameran-liknande humorprogram Raj Raj på TV4 och har sedan dess medverkat som programledare och skådespelare i en rad tv-, radio- teater- och filmproduktioner, till exempel sommarpratare i P1, programledare för Melodifestivalen och som lillebror i Karlsson på taket på Göteborgs Stadsteater. Nour personifierar en mångbottnad komik som med sällsynt timing och skärpa skapar debatt och på ett målmedvetet sätt lotsar svensk humor in i framtiden. Förutom mod går feminismen som en röd tråd genom Nour El-Refais karriär. Det märks även i hennes 85 hyllade och utsålda shower av En komisk Depression.

Boka Nour El Refai som konferencier, moderator, för standup eller en föreläsning om jämställdhet och mångfald på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Nour El Refai här

Du är fantastisk Nour El Refai sammanfattar fina ord efter showen En komisk Depression.
Foto: @mjhillerstrom