FAQ

Snabbt, tryggt och professionell rådgivning. Att boka en talare hos oss innebär att du med trygghet vet att talaren är kvalitetssäkrad och att ditt arrangemang kan genomföras som planerat även om talaren skulle få oförutsett förhinder - eftersom vi erbjuder talargaranti. Dessutom har vi branschens bästa priser. Vissa talare kan du endast boka via oss
Om den bokade talaren skulle få förhinder, som ej är av force majeure-karaktär, så garanterar vi en likvärdig ersättare så långt som det är fysiskt möjligt.
Samarbetet med våra talare ser olika ut för olika profiler. En del av talarna har du endast direktkontakt med. Symbolen "direktkontakt" visar vilka talare det gäller. Väljer du att kontakta dem direkt innebär det att bokningen görs helt utan Kvinnligatalare.se:s inblandning och översyn. Dessa talare är referenskontrollerade av oss men inte alltid lyssnade på.
De mest populära talarna kan vara uppbokade 6 månader framåt men det finns alltid luckor. God framförhållning är bra, speciellt om du vill boka en talare som även är programledare på TV och radio där långa scheman läggs. Men vi kan hjälpa dig att hitta och boka en passande talare på några timmar om du har riktigt bråttom.
Arvodet för en föreläsning varierar beroende på talarens varumärke, efterfrågan, erfarenhet, kunskap och tidsåtgång (förberedelse, resa, genomförande). Arvodet är aldrig baserat på timdebitering. Det kräver ofta lika mycket tid, eller mer, för tex en 15 minuters föreläsning som för en föreläsning med normallängd 45 min - 1.5 timmar. En professionell föreläsare (dvs talare på heltid) har ofta som lägst ett arvode på ca 25.000 kr för en standardföreläsning. Hos oss hittar du talare i alla prisklasser och vi har valt att indikera prisnivåerna på hemsidan för att göra det lättare för våra kunder. Detta ska dock endast ses som en indikation och ett exakt pris kan ges först när uppdraget är beskrivet. Vi har talare i alla prisklasser och lämnar alltid relevanta förslag utifrån Er budget. Priserna anges exklusive moms. Kostnader som eventuellt tillkommer är resa och hotell.
Ja de allra flesta talare erbjuder mängdrabatt. Bokar du olika talare hos oss vid samma tillfälle så får du också rabatt.
När du har bokat en talare och fått en bokningsbekräftelse så är du, liksom talaren å sin sida, ansvarig för att uppdraget genomföras som planerat. Som arrangör är du också ansvarig för att se till att all teknik som behövs finns på plats. Ev. resor och hotell bokas i samråd med talaren.
När du har bokat en talare och fått bokningsbekräftelsen så får du oftast tillgång till talarens kontaktuppgifter. Undantag är de mer kända talarna som inte lämnar ut sina uppgifter. Då är istället talaren den som tar kontakten eller så sköts allt via agenten. Vi kan ordna telefonmöte med den talare du är intresserad av innan du bestämmer dig för att boka.
Vi erbjuder talargaranti vilket innebär att vi så långt det är fysiskt möjligt ersätter personen med en likvärdig talare.
Därför att det fortfarande är ojämställt på våra talarscener. Arrangörer har svårt att hitta kvinnor som talar om vissa ämnen. Vi erbjuder möjligheten att slippa ursäkta sig för en skev talaruppställning. Vi har Sveriges största nätverk av kvinnliga föreläsare och företagare - och kan hjälpa Er hitta talare inom alla ämnen och prisklasser.
Vad kul att du vill vara en del av Kvinnligatalare.se! Det är många som hör av sig och vi tar därför endast emot ansökningar per mail till frida@kvinnligatalare.se. Berätta konkret och kortfattat om: - Dina föreläsningar - gärna rubriker - Målgrupp - Kunder - Bakgrund - som är relevant för det du talar om - Arvode - Gärna länk till filmklipp Vårt svar kan dröja men vi återkopplar alltid.