Fatta lagen – ny bok av Dona Hariri

22 aug 2019

Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som säger: Det är inte coolt att begå brott, det är coolare att kunna sin rätt.

Fatta lagen! Från hatbrott till snatteri och svartjobb (Norstedts 2019) är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Till exempel förklarar den vad som är att förolämpa och vad som är förtal. Varför det aldrig är en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebär. Om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss eller om en polis har rätt att trycka upp dig mot en vägg och visitera dig.

Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här kommer lagen förklarad på ett sätt som alla kan förstå. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjälp av den här boken ska du veta vad som gäller när – eller helst innan – du hamnar i en rättssituation.

Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av; immaterialrätt, sexualbrott, misshandel, väktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men även juridik kring bostäder och civil olydnad.

Dona Hariri vill med den här boken ge alla medborgare rätten till sin rätt. Läs på och fatta lagen!

Dona Hariri är jurist och en framstående moderator, debattledare och föreläsare. Hon beskrivs ofta som en avgörande röst för samhällets mest marginaliserade. Dona Hariris engagemang har uppmärksammats med utmärkelser som bland annat Årets Jurist, Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, Årets framtida makthavare, IM-priset och Mångfaldsbragden. Nu är hon också aktuell med boken ”Fatta lagen! Från hatbrott till snatteri och svartjobb”.

Boka Dona Hariri som moderator eller för en föreläsning om fatta lagen, mångfald och mänskliga rättigheter här

Boka Dona Hariri författare till Fatta lagen för en föreläsning eller som moderator.