Felicia Margineanu finalist Årets Eldsjäl

2 mar 2018

Fotografen och samhällsentreprenören Felicia Margineanu är en av finalisterna till Årets Eldsjäl! Felicia är engagerad i att unga tjejer och icke binära ska lära sig hantera en kamera och dessutom få ett normkritiskt tänk kring fotograferandet. I hennes prisbelönta fotokurs Margineanu Academy (tidigare OhSnap! Sweden) utbildar hon unga tjejer inom mediekritik, normer, retuschering, sexuell objektifiering och fotografering med genusperspektiv.

Läs mer om Årets Eldsjäl Felicia Margineanu i här (och rösta senast den 5 mars)

Felicia Margineanu
brinner för att öka ungdomars medvetenhet och självkänsla. Förutom normkritisk fotografering och contentbyrå är Felicia både föreläsare och författare. I digitaliseringens tid talas det mycket om nätmobbning, psykisk ohälsa, stress samt barn och ungas internetanvändande. Det gäller att veta hur vi ska använda oss av de sociala medierna och här är Felicia Margineanu den perfekta guiden i en kaosartad värld. År 2015 utkom hennes första bok om ämnet Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter. Media och sociala medier är kraftfulla verktyg som kan skapa mycket gott om man bara vet hur man gör.

Felicia Margineanu blev ett namn vi lade på minnet när hon 17 år gammal lyckades samla över 10.000 människor i en manifestation på Sergels torg i protest mot att Sverigedemokraterna röstats in i riksdagen. Därefter har hon byggt upp sin karriär utifrån sina hjärtefrågor och passionen till entreprenörskap.

Med kameran och sociala medier som verktyg inspirerar Felicia Margineanu oss till att förändra världen. Hon är en mycket omtyckt föreläsare för unga men även för företag som vill bli bättre på en inkluderande kommunikation.

Vill du boka Felicia Margineanu finalist Årets Eldsjäl för en föreläsning om entreprenörskap, sociala medier, normkritik och jämställdhet så slå oss en signal på 031-780 32 35.

Läs mer om Felicia Margineanus föreläsningar här

Felicia Margineanu finalist Årets Eldsjäl