Jämställt på talarscenen?

6 mar 2018

Vi har Sveriges största nätverk av kvinnliga föreläsare och företagare. Vi har talare, komiker och moderatorer inom alla ämnen och prisklasser. Så vi vet att de finns. Att de är skarpa. Att de är bäst på sina ämnen. Och att de är grymma på scenen. De kvinnliga talarna. Så varför är det än idag så ojämställt på talarscenen?

Vi har som vana att räkna kvinnor respektive män på alla inbjudningar vi får till konferenser och event. Eller ser hos våra branschkollegors annonser till exempel. Det är inte jämställt på talarscenen. Det är alltid fler manliga föreläsare än kvinnliga föreläsare.

Till exempel kvinnor resp män som marknadsförs just nu hos våra branschkollegor (kvinnor – män).

20 – 34
10 – 20
14 – 26
7 – 14
1 – 6

Vid en snabb blick på bilderna så känns det inte så ojämställt som siffrorna faktiskt visar. Man behöver räkna för att veta hur jämställdhet faktiskt ser ut. Några som gör det jättebra är Rättviseförmedlingen som till exempel räknat på att endast 3 av 10 som kommer till tals i media är kvinnor, och Allbright som varje år släpper en rapport där de senast synliggjorde att endast 6% av Sveriges VD:ar är kvinnor.

Förändring kräver inte tid – det kräver initiativ.

Och det börjar med din konferens eller event. Vill ni vara ett jämställt företag som visar att kvinnors och mäns kompetens värderas lika mycket? Börja räkna kvinnliga respektive manliga deltagare på er talarlista. Och behöver du hjälp med att hitta en kvinnliga föreläsare med viss kompetens eller ämne så hör av dig till oss på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att fixa det jämställt på talarscenen.

Ojämställt på talarscenen - boka en kvinnlig föreläsare till ert nästa event.