Kattis Ahlström

Moderator med stort hjärta

Kattis Ahlström är en av Sveriges mest kända tv-profiler. Hon har blivit utsedd till Årets kvinnliga programledare och haft en mängd uppdrag som konferencier, moderator och debattledare. Kattis har ett stort socialt engagemang i flera välgörenhetsorganisationer och var tidigare generalsekreterare på BRIS. Kattis Ahlström föreläser bla om hur ens närvaro – som chef, medarbetare och förälder – verkligen påverkar och hur man kan ändra sitt beteende.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Kommunicera med lust och självförtroende
  • Skräddarsyr mediaträning, facilitering och budskapsträning
  • Bli en bättre talare/presentatör/chef
  • Konferencier och moderator

Presentation

Kattis föddes i Göteborg men växte sedan upp i Lund. Hon drömde om att bli klassiskt skolad musiker, och spelade både cello och piano. Men efter en armskada fick hon ändra riktning och istället kom hon in i TV världen. Hon började sin programledarkarriär med programmet ”7 till 9” och därefter har vi sett henne som programledare för många stora TV-satsningar.

Hon har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, Uppdrag granskning, Nyhetsmorgon, TV-huset och haft sitt egna program Kattis & Company. År 2005 tilldelades hon ”Kristallen” för bästa kvinnliga programledare. Sedan dess har Kattis varit chefredaktör för ICA-kuriren samt startat och drivit magasinet Kattis & Company. Kattis är även känd från radioprogram som Salongen i P4 och Ring P1. Kattis Ahlström har ett stort socialt engagemang i flera välgörenhetsorganisationer och var tidigare  generalsekreterare på BRIS.

I sin nya föreläsning ”Kommunicera med lust och självförtroende” får du en handfull råd och tips om hur du kan hitta ditt eget personliga sätt att kommunicera på med tydlighet och självförtroende. Du får även ökad kunskap om vikten av närvaro och om hur du kan få syn på dina egna och andras förmågor för en mer framgångsrik kommunikation.

Kattis Ahlström är en mycket folkkär programledare och moderator. Hon är väldigt skicklig på att ta sin publik och skapar alltid en trygg känsla – både för dem på scenen och i publiken. Lägg där till en unik professionalism och ett stort hjärta, så har du en av våra mest uppskattade konferencierer.

Fotograf: Peter Cederling

 

I samarbete med Promotor Media.

Kommunicera med lust och självförtroende

Att behärska kommunikation är något av det viktigaste som finns idag både som chef, medarbetare och även i privatlivet. Chefer har gått från att vara styrande till ledande och inte sällan arbetar man genom olika processer tillsammans med sina medarbetare. Vi lever dessutom i ett samhälle med stort tryck på förmågan att göra sin röst hörd och kommunicera sitt budskap.

Kattis har den unika kombinationen av lång erfarenhet som programledare i TV och radio samt av att leda organisationer och företag. Som utbildad journalist är hon expert på samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har coachat ett flertal personer som både uppträder i media men även behöver utvecklas som talare/föreläsare/chef.

I föreläsningen ”Kommunicera med lust och självförtroende” får du en handfull råd och tips om hur du kan hitta ditt eget personliga sätt att kommunicera på med tydlighet och självförtroende. Du får även ökad kunskap om vikten av närvaro och om hur du kan få syn på dina egna och andras förmågor för en mer framgångsrik kommunikation.

Kattis skräddarsyr mediaträning, facilitering och budskapsträning

Mediaträning och samtalsträning
Att kunna svara på frågor och ställa rätt frågor är avgörande i många situationer. Både i mediala sammanhang men även på möten, konferenser, medarbetarsamtal eller i konflikter på arbetsplatsen. Kattis har lång erfarenhet av samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har coachat ett flertal personer som både uppträder i media men även behöver utvecklas som talare/föreläsare/chef.

Facilitera ledningsgrupper
Har din ledningsgrupp svårt att fatta beslut eller har ni svårt att hitta kreativitet och handlingskraft? Vill ni bli bättre på att kommunicera med varandra och med medarbetarna? Kattis hjälper er att hitta ett mer effektivt och strategiskt sätt att arbeta tillsammans på.

Bli en bättre talare/presentatör/chef
Många har ett yrke idag som kräver att man behöver tala inför grupp och/eller göra informationsfilmer på såväl intern som extern webbplats. Under en dag tar Kattis sig an grupper från 1-10 personer för att utveckla förmågan att få fram ett budskap på bästa sätt. Genom roliga och utvecklande övningar både framför och bakom kameran, kan Kattis garantera en klar utveckling på bara några timmar! I dagen ingår även ett teoretiskt block om kommunikationsteknik.

SVT
Rädda barnen
Eskilstuna Näringsliv
Skaraborgs Sjukhus

Generalsekreterare för BRIS

Melodifestivalen

Kattis & Company

Chefredaktör ICA-Kuriren

Bästa kvinnliga programledare 2005

  • Kattis är ett riktigt proffs! Lugn och flexibel på scen.

    • Micke, Profeel
  • Kattis är ett riktigt proffs! Lugn och flexibel på scen.

    • Micke, Profeel
Close