Klara K:s uthållighetspris till Yvonne Skattberg

4 dec 2017

Vi säger stort grattis till komiker Yvonne Skattberg som tagit emot pris för sin humor och samhällsengagemang! I samband med Klara K-dagen den 27 november delade Klara K ut fyra förebildspriser. En Klara K-förebild ska ha visat på mod, integritet och innovation. Gjort sin röst hörd och tagit en risk för att skapa nytta utanför sig själv och sin organisation.

Pristagarna år 2017 är:

Årets förebild – Annika Elias, ordförande chefsorganisationen Ledarna
Årets uthållighetspris – Yvonne Skattberg, komiker, showartist och föreläsare
Årets ögonöppnare – Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi
Årets pingvinpris – Rickard Söderberg, sångare och debattör

“Vad som förenar alla förebilder är att de visat stort mod och integritet. Det är precis de kvaliteter som vi söker i en Klara K-förebild. Vi är extremt stolta över alla årets pristagare”, säger Camilla Wagner, VD Klara K. Klara K är en jämställdhetsbyrå som verkar för att främja kvinnors karriärer och vill bidra till ett hållbart arbetsliv på lika villkor.

Yvonne Skattberg tilldelades Årets uthållighetspris
”Yvonne Skattberg har i mer än tjugo år speglat samhället genom rå humor och satir. En satir riktad mot den överhet som har makten att förändra. Med intelligent träffsäkerhet kastar hon oss mellan skratt och allvar. Vi påminns om att vi tillåtit det onormala att bli normalt. Ibland behöver vi en skrattspegel både för att riktigt se vansinnet och för att orka ta striden. För den envisheten och uthålligheten får hon Klara Ks uthållighetspris.”

Yvonne Skattberg satte till exempel snabbt upp den hyllade showen Grab them by the balls, med regi av Sanna Ekman, när Donald Trump vann det amerikanska presidentvalen 2016. Hon har tidigare gjort föreställningarna Alla har råd samt Alla har ADHA. Yvonne medverkade också i showgruppen En Liten Jävla Kvinnorörelse.

Yvonne Skattberg kan du boka för standup, som konferencier eller för en föreläsning på teman kring stress, kvinnor och karriär samt att tala inför publik. Slå oss en signal på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Yvonne Skattberg här

Klara K:s delar ut Årets Uthållighetspris till komikern Yvonne Skattberg!