Maggan Hammar

Den hemliga ståupparen

Maggan Hammar är talaren ni aldrig glömmer! Vill ni överraska era medarbetare eller publik med något oväntat? Komiker Maggan Hammar gör succé med "Den hemliga talaren/gästen" - nyskapande underhållning som funkar i alla sällskap från slott till koja. Hon skapar förvirring, bryter den sociala koden och håller ett tal som får alla att börja skruva på sig i stolarna. Oförutsägbar underhållning när den är som bäst. Skräddarsys efter företagets kultur, nuläge och önskemål. Även på engelska och franska.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Den hemliga talaren / gästen - på kickoffen, konferensen, jubileumet etc
 • Standup
 • Konferencier

Presentation

Efter 17 år utomlands kom Maggan Hammar tillbaka till Sverige som komiker, underhållare, skådespelare och ”hemlig talare/gäst”. Det tog inte lång tid innan hon slog igenom även i Sverige efter en finalplats i en ståupp-tävling på Berns. Idag är Maggan ständigt aktuell på både större och mindre scener runtom i landet.

Som komiker är hon personifierad den dråpliga, sökande och moderna kvinnan som letar efter balans, relationer och sin identitet. Det är en träffsäker humor som passar den stora publiken. Hon har bland annat setts på turnén ”Stå upp för mångfalden” och i showen ”Äh, nu kör vi bara” på Mosebacke. Här har du en komiker med konstnärlig skärpa helt ojämförbar i sin genre.

Maggan Hammar gör succé med sitt unika uppträdande ”Den hemliga talaren/gästen” på konferensen, kick-off, kundfest och jubileum. Hon är då med som gäst bland alla andra. Kanske skapar lite förvirring under fördrinken, bryter den sociala koden under minglet och håller ett tal under middagen som får alla att börja skruva på sig i stolarna. Talet avslöjar Maggans rätta identitet som proffs och förmodligen inte nyanställd till mångas lättnad…eller besvikelse? Och alla skrattar loss åt sig själva och varandra. Några av rollerna Maggan har spelat är tex nyanställd kommunikatör, mentorcoach för bandyspelare, den gamla flamman som delar sina minnen på bröllopsmiddagen och reseguiden som får alla på bussen att undra vart de egentligen är på väg. Hur karaktären i fråga ska agera sker i samförstånd med kunden och manus specialskrivs för varje tillfälle. Oförutsägbar underhållning som blir en riktig snackis!

Tillsammans med dig som kund tar Maggan Hammar fram och lyfter typiska områden i er egna företagskultur (och även Sverige). På ett öppet sätt föreläser hon/stand-uppar kring det vi kommer överens om. Maggan pratar om internationella kulturella olikheter, hållbarhet, singel, pengar, digitalisering, innovation, ADHD, det dråpliga sökandet i samtiden och dåtiden osv. Det blir i slutändan ett tacksamt ämne för er fortsatta kväll/företagsutveckling.

Maggan Hammar anlitas som gästtalare, hemlig gäst, föreläsare, konferencier, isbrytare på kick-offs och kundevent. Maggan är talaren ”utanför boxen” som bryter isen och ger uppfriskande och normbrytande perspektiv på att vara annorlunda, hur sociala koder styr våra liv och våra reaktioner på dem. När hon brutit isen vågar folk skratta åt att vara rund i en fyrkantig värld. Varför inte låta Maggan Hammar värma upp er konferens där ledarskap, företagskultur eller kommunikation står på agendan.

Maggan Hammar talar även flytande engelska och franska. Passar utmärkt för den internationella publiken.

Hemliga Gästen (exempel som talare på konferens)
Maggan Hammar blir presenterad som Anna Erixon och är en av talarna under eventet. Titeln på hennes föreläsning passar i agendan men förblir lite vag eller av allmän karaktär. Maggan börjar sin presentation och tar publiken på en resa som bjuder på överraskning, medlidande, skam, nöje och skratt.

Talet sammanställs enligt följande:
1. Inledningen börjar seriöst med en formell ton.
2. Några viktiga fakta och information (sann eller falsk) och yttranden om ämnet. (För att fånga publikens uppmärksamhet och trigga igång hjärna, tänka utanför boxen)
3. Identifikation av Anna Erixon i ämnet som går tillbaka till hennes ursprung. Tar upp professionella kvalifikationer och personliga meriter från andra överraskande oväntade branscher.
4. Talet fortsätter svänga och pendla ”över hela kartan”, abrupta växlingar och byten av ämnen och roliga felsägningar.
5. Alltmer galet, lätt provocerande och absurt snurrigt orimligt tills publiken börjar inse att det inte kan vara på riktigt. Och vågar börja skratta loss.
6.  Mycket rolig sista standup comedy del som förflyttar publiken in i full komedi.
7. Som föreläsare skildrar Anna Erixon sitt liv, hon driver i grund och botten med sin egen karaktär.

Processen kring ”Hemliga Gästen”
– Diskussion/möte med moderator och ledning- och eventansvarig för att förstå innehållet på konferensen och deltagarna.
– Val av språk vid internationell sammankomst, Anna talar flytande engelska och franska.
– Manus förberedelse
– Diskussion och avstämning av specialskrivet manus
– Valfritt. Att träffa publiken efteråt (eller i pausen) och ge dem tillfälle att hälsa och avnjuta eftersnack med den nu avtackade och korrekt presenterade komikern och skådespelaren Maggan Hammar.

Tidslängd och tajming
– Anpassningsbar tid ca 20-40 minuter
– Den sista föreläsaren eller som ice-breaker (för att ge publiken en guldkant)

Kinnarps
Arbetsmiljöverket
Software Innovation
Saab
Q-Park
If Metall
Swedbank
Frisörförbundet
Göteborgsregionens kommunalförbund
Amendo Bemanning & Rekrytering
Monitor Industriutveckling

Seinfeld
Startrek
Benny Hill
Trefaldig SM-vinnare i Poesi Slam
Riksturnén ”Stå upp för mångfald”
Ståupp showen ”Äh nu kör vi bara”
”Big words” – engelskt språkprogram UR/SVT
”I kaxiga poeters sällskap” – SVT

 • Vårt julmingel gästades av en hemlig gäst, som utgav sig för att vara nyanställd hos en av våra partners. Det var många ögonbryn som höjdes, och stämningen blev mer och mer ”spännande”. När det till slut avslöjades att det hela var påhittat, andades många ut. Mycket lyckat och uppskattat av oss och våra gäster, tack för väl genomfört skådespeleri!

  • Christer Nilsson, OSS Nordic AB
 • Vi är väldigt nöjda med framträdandet som var en perfekt kombination av förvirring och obekvämhet som sedan ebbar ut i humor. Effekten av att skapa en pinsamhet (som för svenskar är väldigt svår att hantera) till insikten att detta måste vara ordnat fungerade mycket väl. Vi var ytterst få som visste vad som skulle komma och det var det värt. Det var mycket uppskattat. Bra jobbat! Tack igen!

  • Swedbank
 • Jag hyrde Maggan för att hon skulle smyga omkring bland de övriga gästerna på min 40-års skiva och låtsas att hon var gäst. Hennes uppdrag var att framstå som översocial, överentusiastisk, mytoman och bryta mot sociala koder men samtidigt hela tiden vara trevlig. Hon klarade uppgiften galant och det blev superlyckat! Hon var skönt skruvad så att folk blev riktigt LÄTTADE när det avslöjades att hon var inhyrd och det blev många bra historier den kvällen. Extra cred till Maggan som tog sig an uppgiften seriöst, gjorde manus och kom hem till oss ett par dagar före festen för att stämma av.

  • Fredrik Kinnunen, Stockholm
 • Maggan gjorde succé på vår kongress, hon grundlurade alla och gav en bejublad ”stand-up” som vi sent ska glömma!

  • Staffan Westman, Frisörförbundet
 • Jag vill tacka dig stort för din insats och ditt engagemang under våra strategidagar 25-26 augusti 2016. Du klev in på arenan under fördrinken innan middagen, i rollen som nyanställd med ansvar för internkommunikation, och du gjorde det på ett fantastiskt sätt. Jag såg många vilsna och oroliga blickar och många ansikten som seriöst undrade om detta verkligen var sant. Du lyckades hålla i denna känsla fortsatt under middagen. Jag har efteråt hört om enorm medlidsamhet för denna nyanställda och fått kommentarer om att i och med denna rekrytering är allt vi arbetat för, allt vi pratat om gällande strategi och mål helt som bortblåst. Detta kommer kullkasta allt.Du genomförde din roll på ett lysande sätt och det var väldigt mycket att samlas kring och prata om efter din insats. Jag vill ge de bästa rekommendationer för vad du skapade under kvällen.

  • Christer Söderberg, Swecon Anläggningsmaskiner AB
 • Maxi tack för att du lyfte kvällen på ett okonventionellt sett. Du skapade tvivel över ledningen förmåga att fatta beslut som är bra för företaget du skulle hjälpa. Den oro och misstro vändes till skratt och glädje som kommer att pratas om länge. Du på ett personligt sett gjorde kvällen oförglömlig. Synd att vi inte är på jobbet imorgon och fått höra alla kommentarer. Återigen tack och fortsätt att skaka om människor på ditt egna sett.

  • Peter Danielsson, Maxi ICA Stormarknad Köping
 • Vårt julmingel gästades av en hemlig gäst, som utgav sig för att vara nyanställd hos en av våra partners. Det var många ögonbryn som höjdes, och stämningen blev mer och mer ”spännande”. När det till slut avslöjades att det hela var påhittat, andades många ut. Mycket lyckat och uppskattat av oss och våra gäster, tack för väl genomfört skådespeleri!

  • Christer Nilsson, OSS Nordic AB
 • Vi är väldigt nöjda med framträdandet som var en perfekt kombination av förvirring och obekvämhet som sedan ebbar ut i humor. Effekten av att skapa en pinsamhet (som för svenskar är väldigt svår att hantera) till insikten att detta måste vara ordnat fungerade mycket väl. Vi var ytterst få som visste vad som skulle komma och det var det värt. Det var mycket uppskattat. Bra jobbat! Tack igen!

  • Swedbank
 • Jag hyrde Maggan för att hon skulle smyga omkring bland de övriga gästerna på min 40-års skiva och låtsas att hon var gäst. Hennes uppdrag var att framstå som översocial, överentusiastisk, mytoman och bryta mot sociala koder men samtidigt hela tiden vara trevlig. Hon klarade uppgiften galant och det blev superlyckat! Hon var skönt skruvad så att folk blev riktigt LÄTTADE när det avslöjades att hon var inhyrd och det blev många bra historier den kvällen. Extra cred till Maggan som tog sig an uppgiften seriöst, gjorde manus och kom hem till oss ett par dagar före festen för att stämma av.

  • Fredrik Kinnunen, Stockholm
 • Maggan gjorde succé på vår kongress, hon grundlurade alla och gav en bejublad ”stand-up” som vi sent ska glömma!

  • Staffan Westman, Frisörförbundet
 • Jag vill tacka dig stort för din insats och ditt engagemang under våra strategidagar 25-26 augusti 2016. Du klev in på arenan under fördrinken innan middagen, i rollen som nyanställd med ansvar för internkommunikation, och du gjorde det på ett fantastiskt sätt. Jag såg många vilsna och oroliga blickar och många ansikten som seriöst undrade om detta verkligen var sant. Du lyckades hålla i denna känsla fortsatt under middagen. Jag har efteråt hört om enorm medlidsamhet för denna nyanställda och fått kommentarer om att i och med denna rekrytering är allt vi arbetat för, allt vi pratat om gällande strategi och mål helt som bortblåst. Detta kommer kullkasta allt.Du genomförde din roll på ett lysande sätt och det var väldigt mycket att samlas kring och prata om efter din insats. Jag vill ge de bästa rekommendationer för vad du skapade under kvällen.

  • Christer Söderberg, Swecon Anläggningsmaskiner AB
 • Maxi tack för att du lyfte kvällen på ett okonventionellt sett. Du skapade tvivel över ledningen förmåga att fatta beslut som är bra för företaget du skulle hjälpa. Den oro och misstro vändes till skratt och glädje som kommer att pratas om länge. Du på ett personligt sett gjorde kvällen oförglömlig. Synd att vi inte är på jobbet imorgon och fått höra alla kommentarer. Återigen tack och fortsätt att skaka om människor på ditt egna sett.

  • Peter Danielsson, Maxi ICA Stormarknad Köping
Close