Maria Rooths föreläsning ledde till ny policy

24 apr 2019

Syftet med en föreläsning kan vara en önskan om inspiration till en förändring. Att ett frö till framtidens mål får fäste. Men ibland blir reaktionen omedelbar och märkbar. Så roligt att ta del av de här orden från rektorn på Ädelfors Folkhögskola där hockeystjärnan Maria Rooth höll en inspirerande föreläsning om måluppfyllelse trots strukturella jämställdhetsbarriärer – den 8 mars – internationella kvinnodagen till ära.

”Vi hade en helt fantastisk dag med Maria och det var ju perfekt för vi hade öppet hus och det var det internationella kvinnodagen.

Alla deltagare, personal och inbjudna var mycket nöjda och jag har fått till mig att flera sa att det var bland de bästa föreläsningar de varit med om och jag kan bara hålla med. Jag har hört många, men Maria satte verkligen huvudet på spiken när det gällde måluppfyllelser och hur jämställt det borde vara med sponsring inom idrotten. Jag tog till mig detta direkt och på måndagen efter tog vi beslut i ledningsgruppen att vi vill sponsra jämställt och jag har förankrat beslutet i styrelsen och hos personalen. Jag har också tagit kontakt med FairPayer och vi vill bli certifierade av dem om det går och vi har börjat fila på en policy som jag bifogar.

Vi inleder gärna ett samarbete med Maria om vi hittar saker vi kan samverka om och kan bara varmt rekommendera henne för liknande uppdrag, vilken jag redan gjort. Stort tack för att du gjorde våran dag oförglömlig och fantastisk, mycket bra!!!”

Maria Rooth har vunnit OS-medaljer, gjort 105 mål på 256 landskamper och blivit hyllad i Vita huset tre år i rad. Maria Rooth är Sveriges främsta damhockeyspelare och hennes plats i Hall of Fame är ett kvitto på en lång och framgångsrik karriär. År 2010 la hon skridskorna på hyllan och idag arbetar hon som kommunikatör och föreläsare, driver Europas största hockeyskola för tjejer och säljer damhockeykläder internationellt. Boka en föreläsning med hockeystjärnan Maria Rooth om mål, motivation och jämställdhet på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Maria Rooths föreläsning Bryta isen här

Maria Rooths föreläsning Bryta Isen ledde till ny policy om jämställdhet och sponsring.