Ny talare: Lea Larsson

27 nov 2019

Lea Larsson är föreläsare, Certifierad Normingenjör och en av rocksveriges bästa trummisar. Hon är en av de första i Sverige som genomgick könsbekräftande behandling, vilket gör att hon idag levt halva sitt liv i respektive juridiskt kön. Ingen lämnas oberörd av Leas personliga och gripande historia från att ha tvingats vara pojke till att leva som kvinna. Familj och vänner har vänt henne ryggen och våldsutsattheten är en del av vardagen än idag.

”Den här livshistorien borde alla ta del av. Fantastiskt lärorikt. Lea fyllde på våra ryggsäckar. Lea berättar en livshistoria som man inte önskar att någon borde behöva gå igenom. En föreläsning som berör och får en att växa.” Anna Rydberg, Gruppchef, Polisen

Lea Larssons föreläsning ”Från Genus till Venus” är en föreläsning om könsidentitet och om att vara transperson. Utifrån egna erfarenheter väcker Lea Larsson viktiga frågor för att bryta normer och fördomar i allmänhet och i transfrågor i synnerhet. Vi får en ökad förståelse för vad bokstaven “T” står för i HBTQ. Vi får också verktyg för att kunna bemöta transpersoner på ett bra sätt och på så sätt bidra till att minska psykisk ohälsa och självmord. Självmordsstatistiken bland transpersoner är mycket hög och så många som 40 procent av tonåringarna har någon gång försökt ta sitt liv på grund av omgivningens bristande kunskap och den miljö som blir konsekvensen av okunskap. Med sitt personliga sätt och underbara humor når Lea Larsson fram till både den vuxna publiken och till ungdomarna. Den senaste publiken gav henne 12 av 10 poäng i utvärderingen!

Boka en Lea Larsson föreläsning om könsidentitet, normer, fördomar, trakasserier och HBTQ på 031-780 32 35.

Läs mer om en Lea Larsson föreläsning här

En Lea Larsson föreläsning berör med känslor och kunskap om HBTQ, normer och genus.