Ny talare: Lina Taha och Yordanos Mebrahtu

16 nov 2017

Genom Honey & the bees över 120.000 medlemmar har Lina Taha och Yordanos Mebrahtu daglig kontakt med unga tjejers funderingar i alltifrån utseende, karriär och hedersvåld. Vi är glada över att kunna presentera den här engagerade duon som nya föreläsare hos oss!

I inspirerande föreläsningar delar Lina och Yordanos sina egna erfarenheter från flykt, kulturkrockar, svårigheter och möjligheter i arbetslivet samt hur man lyckas i sociala medier. Motstånd kontra framgång, drömmar, flykten till Sverige, kulturkrockar och sociala medier är vad Lina Taha och Yordanos Mebrahtu föreläser om.

Lina är född i Irak och Yordanos är född i Sverige med ursprung från Eritrea, men på något sätt lyckades deras livsvägar korsas. Tillsammans håller de inspirerande föreläsningar för ungdomar och verksamheter som arbetar med unga människor.

Yordanos Mebrahtu delar med sig av svårigheter och möjligheter hon mött på arbetsmarknaden som en ung, driven kunskapssökande kvinna med utländsk bakgrund. Genom att berätta vilka vägar hon har valt och fortsätter att välja för att uppnå sina mål och nå framgång i karriären, försöker hon att inspirera andra unga människor till att nå sina egna drömmar.

Lina Taha fokuserar på hur man hanterar en bakgrund med en lång flyktväg, kulturkrock och vägen till en succé över sociala medier. På kort tid har hon skapat Sveriges största tjejforum – Honey & the bees med över 120.000 medlemmar på Facebook. Målgruppen är unga tjejer, de flesta mellan 16-26 år, och i en stöttande atmosfär diskuteras alltifrån skönhet till hedersrelaterade frågor. Lina är även programledare för podden med samma namn och toppbloggare på Devote. Hon har daglig kontakt med ungas frågor och tankar inför framtiden.

Boka en föreläsning med Yordanos Mebrahtu och Lina Taha på teman kring karriär och mångfald när du vill ge en ung publik inspiration, motivation, reflektion och verktyg för att uppnå sina egna drömmar och mål!

Läs mer och boka en föreläsning med Lina Taha och Yordanos Mebrahtu här

Föreläsare Yordanos Mebrahtu och Lina Taha grundare av Honey and the bees.