Ny talare: Sarah Delshad

17 maj 2019

Sarah Delshad är journalist och influencer. Hon hörs frekvent i riksmedia, har nominerats till Raoul Wallenbergspriset och var mottagare av Poppius journalistskolas mångfaldstipendium. Sarah har bevakat frågor rörande mångfald, kvinnors rättigheter, muslimsk identitet, muslimska kvinnor och representation i flera års tid. Sarah Delshad föreläser om vikten av att avdramatisera muslimska kvinnor och är även verksam som moderator och konferencier.

Sarah Delshad är samhällsjournalist mestadels inriktad på frågor som rör muslimsk identitet, kvinnors rättigheter, muslimska kvinnor, mångfald och representation. Hon började sin bana som lokaltidningskrönikör i början av 20 årsåldern och har sedan dess hunnit med att bl.a. vara kolumnist på arenor som Aller Media och setts i TV flera gånger – bl.a. Aktuellt i SVT. Sarah Delshad är också grundare av den uppmärksammande plattformen Muslimska feminister.

Sarah Delshad brinner starkt för mångfaldsfrågan inom journalistkåren och är en aktiv röst i samhällsdebatten. Hennes arbete går ut på en avdramatisering av den muslimska kvinnan och strävar efter muslimska kvinnors rätt att företräda sig själva som individer och inte för någonting som är bortom muslimska kvinnors kontroll.

I Sarah Delshads föreläsningar lyfter hon frågor som: Hur porträtteras egentligen den nutida muslimska kvinnan och hur påverkas vi av de återkommande bilderna? Vad är den vanligaste stereotypen om muslimska kvinnor och hur kan vi se bortom de? Vad är egentligen kvinnlig frigörelse och går det verkligen att placera frihet för kvinnor i ett fack? Hon pratar också om muslimskt girlpower, historiskt till nutid.

Boka en föreläsning med Sarah Delshad, grundare av muslimska feminister, på teman kring mångfald, kultur, kvinnors rättigheter och representation på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Sarah Delshad här

Boka Sarah Delshad grundare av muslimska feminister för en föreläsning.