Ny talare: Veronica Charlesdotter

5 dec 2018

En hårt arbetande småbarnsmamma och entreprenör i elrullstol med 1.000 anställda i hela Sverige! Veronica Charlesdotter fd Hedenmark föddes med svår benskörhet och som nioåring hade hon redan haft 157 benbrott. När Försäkringskassan ville förtidspensionera henne som 19-åring tog hon över sin egen assistans och idag driver hon ett av Sveriges största assistansbolag. Prisad av kungen, mottagare av Mångfaldspriset och utsedd till en av Sveriges mäktigaste. Vi är glada att kunna presentera talare Veronica Charlesdotter som ny föreläsare hos oss!

– Hur man blir framgångsrik? Hårt arbete, mycket passion, kärlek och livslust är krafter som driver framåt, säger Veronica som trots att hon med egna ord ”behöver hjälp med allt utom att prata” arbetar mycket mer än heltid, och är småbarnsmamma. Veronica är den fjärde kvinnan i Sverige och den 15:e kvinnan i världen som fött barn trots sitt svåra handikapp. Vägen dit har varit kantad av fördomar från sjukvårdens sida.

Utan sina assistenter skulle Veronica inte ens komma upp ur sängen på morgonen. Men hennes brinnande engagemang för livskvalitet och att personer med funktionshinder ska ses som en tillgång har gjort henne till en känd debattör, företagsledare och föreläsare.

”Vi säljer en tjänst som ingen vill ha, för vem vill vara beroende av personlig assistans? Många undrar hur begränsande mitt funktionshinder är, men det är våra hjärnor och våra tankar som begränsar oss, inte våra ben” säger entreprenören Veronica Charlesdotter fd Hedenmark.

Veronica Charlesdotter startade sitt första företag som 19-åring och drygt 20 år senare äger hon ett av landets största bolag inom personlig assistans, VH assistans, med 1.000 anställda över hela Sverige. Hon har under åren startat flera andra bolag inom koncernen VH assistansgruppen, bland annat Sveriges enda juristbyrå inom funktionshinderområdet.

Boka en föreläsning med Veronica Charlesdotter fd Hedenmark på teman kring entreprenörskap, funktionshinder, personligt assistans, ledarskap och drivkraft på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Veronica Charlesdotter fd Hedenmark här

Boka en föreläsning med entreprenören Veronica Charledsotter fd Hedenmark om entreprenörskap, funktionshinder, assistans och livet i elrullstol.