Ny talare: Yasmin Nilson

14 dec 2017

När Yasmin Nilson var 15 år och strax skulle börja på dansgymnasium hände det otänkbara. Hon dök från en brygga, bröt nacken och blev förlamad. Då började den långa kampen för att inte bara överleva, utan att också leva.

Efter denna ödesdigra dykolycka drabbades Yasmin av en livs- och identitetskris. Dansen som hade varit hennes liv, hennes identitet, fanns inte där längre. Hon var 15 år, fången i sin kropp och kände att hon lika gärna kunde dö. Så småningom insåg hon att hon inte kunde göra något åt sin kropp, men att hon hade ett val när det gällde sina tankar.

Yasmin Nilson lyckades skapa sig ett rikt liv trots att det till en början såg riktigt mörkt ut. Men hennes föreläsningar bjuder inte på en klämkäck, rosaskimrande historia, för det är det inte. Hon delar i stället med sig av en ärlig berättelse om vad som kan hända när livet gör ett störtdyk.

Yasmin Nilson är journalist, föreläsare och programledare. Hennes självbiografi ”Yasmin – När livet störtdök” (2012) blev en bästsäljare och uppmärksammades stort i media. Yasmin driver den populära podden Soluret Pod där hon möter människor från alla samhällsskikt och fördjupar sig i deras livshistorier. Hon har också drivit den prisbelönta podden Timglaset, i vilken hon intervjuade inspirerande förebilder med fängslande livsöden och funktionsnedsättningar.

Boka en föreläsning med talare Yasmin Nilson på teman kring identitet, livsförändring, drivkraft, personlig assistans och inkludering på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Yasmin Nilson här

Yasmin Nilson blev förlamad som 15-åring i en dykolycka - hör hennes gripande föreläsning om vägen tillbaka till livet.