Nya talare om barn och föräldraskap

28 maj 2018

Barn är inte framtiden, de är nutiden. Det viktigaste vi har. Vi är glada att kunna presentera två talare som är experter på barns utveckling och kommunikation. Föreläsningarna passar förskolor, föräldrar, barnhälsovård, socialtjänst eller andra typer av yrken som arbetar med barn. Ja till er som söker talare om barn och föräldraskap med olika vinklar.

Boka en föreläsning med Berit Nordström om barns utveckling, föräldraskap, självklänsla och trygghet.

Berit Nordström – Expert på barns utveckling
Berit Nordström, fil dr., och leg. psykolog, ger i sina föreläsningar inblick i aktuell forskning om bland annat konsekvenser av barns olika uppväxtvillkor. Tidiga erfarenheter av omsorg och nära relationer visar sig ha betydande inverkan på såväl skolresultat som psykisk hälsa. I föreläsningarna varvas Berits praktiska, kliniska erfarenhet med hennes mångåriga forskningserfarenhet inom utvecklingspsykologi.

Berit Nordström har under sitt yrkesliv genomgående arbetat med förskolebarn och deras familjer som psykolog inom barnhälsovård och skola. Hon har också arbetat som lärare och forskare vid Lunds universitet. Berit är även medförfattare till ett antal böcker inom utvecklingspsykologi.

Idag är Berit Nordström i sina föreläsningar särskilt inriktad på de yngsta barnens situation och uppväxtvillkor. Aldrig tidigare har så många av de yngsta barnen vistats i våra förskolor, för många barn blir dagarna långa, något som ställer krav på personalens kompetens och verksamheternas utformning. De yngsta barnen har uttalade behov av nära relationer, trygghet, kontinuitet, struktur och förutsägbarhet. Det är så deras grundtrygghet och tillit växer fram.

Föreläsningar är mycket uppskattade av personal inom barnhälsovård, familjecentraler, förskola, socialtjänst, politiker och föräldrar. Boka en föreläsning med Berit Nordström på teman kring barns utveckling, föräldraskap, självkänsla och stress. Läs mer om Berit Nordström här

Boka en föreläsning med Serena Mon de Vienne om kommunikation, retorik och barn självkänsla.Serena mon De Vienne – Retorikkonsult om barnpykologi
Serena är retorikkonsulten som korsbefruktade retorikvetenskap med barn- och utvecklingspsykologi, och resultatet blev en mängd kommunikativa verktyg som skiljer sig från hur vi är vana att se på ”barnuppfostran”. Hon skapar en ökad medvetenhet kring vilka kommunikativa val som ger vilken effekt, och du lär dig hur du stärker barn och ungas självkänsla.

Serena Mon de Vienne är retorikkonsult och konsultchef på Snacka Snyggt. Vi är vana att se Serena föreläsa på stora events och olika talardagar, samt dyka upp som retorikexpert i tidningar och TV, där hon ger vardagliga retoriktips samt kommenterar politikers framträdanden.

I sin nya föreläsning ”Mellan pekpinne & curling” styr Serena retoriken mot en helt ny riktning. Det bjuds på retoriska lösningar som sätter människan före metoden, och som uppmuntrar dig till att utforska ditt autentiska vuxenskap. Igenkänningsfaktorn är hög! Kunskapen leder till att du vet vad du ska säga och göra när olika situationer uppstår.

Föreläsningen passar föräldrar samt yrkesgrupper som kommunicerar med barn i sitt dagliga arbete. Den är också skapad för företag som vill stötta sina anställda i att lättare hitta balansen mellan arbetsliv och privatliv. Boka en föreläsning med Serena Mon de Vienne om föräldraskap och kommunikation – eller andra teman kring retorik, härskarteknik och presentationsteknik. Läs mer om Serena Mon de Vienne här

Vill du boka någon av föreläsarna ovan eller vill du ha fler tips på talare om barn och föräldraskap? Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vid dig snabbt!