Sara Wimmercranz

Investerare och grundare Footway

Sara Wimmercranz är den digitala stjärnan som har gjort karriär på att driva förändring, oavsett om det gäller bättre kundupplevelser online eller att ge alla entreprenörer samma möjligheter till kapital. Sara har suttit i ledningen för internetpionjären LensWay, grundat Footway - Nordens största digitala skohandlare - och driver nu riskkapitalbolaget BackingMinds. Utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare. Boka en föreläsning om investeringar, e-handel, startup, tech och digitalisering!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • BackingMinds - andras fördomar som en möjlighet
  • Teman: investeringar, e-handel, startup och bolagsbyggande, tech och entreprenörskap
  • Moderator

Presentation

Investerare, entreprenör, styrelsemedlem och advisor med lång erfarenhet av e-handel och digitalisering. Sara Wimmercranz har grundat Footway, idag Nordens största digitala skohandlare, och driver nu riskkapitalbolaget BackingMinds som investerar i techbolag som den traditionella riskkapitalbranschen missar.

Efter att ha arbetat som bland annat HR-chef och suttit i ledningsgruppen hos internetpionjären LensWay grundade Sara Wimmercranz år 2010 e-handelsbolaget Footway tillsammans med tre kollegor. Med Footway har Sara gjort en enorm tillväxtresa både organiskt och via förvärv (Heppo 2013 och Brandos 2014) tillsammans med investerare och över en miljon kunder.

Efter en period som Investment Manager på The Springfield Project startade Sara Wimmercranz riskkapitalbolaget BackingMinds år 2016 tillsammans med Eleven-entreprenören Susanne Najafi. Målet med BackingMinds är att hitta bolag att investera i utanför de traditionella entreprenörsnätverken i Stockholm. Fonden förvaltar ett tresiffrigt miljonbelopp från finansiärer som H&M:s vd Karl-Johan Persson och arvtagare till Stena Line. BackingMinds fick nyligen priset Spotlight Award av Diversity Impact Awards och Sara har även blivit utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare av Dagens Industri, Supertalang av Veckans Affärer, Årets Mama av tidningen Mama och en av Näringslivets Mäktigaste Kvinnor av Veckans Affärer.

Sara Wimmercranz är uppvuxen i Småland där hon menar att det sitter i folks DNA att lösa problem och skratta när de gör det. Hon tar oss med på resan som började med stenplockning i Småland och avslöjar varför lantis är det nya heta. Hör Sara berätta om sin entreprenörsresa, framgångar och misslyckanden, men framförallt om kraften i att vara outsiders och hur andras fördomar kan skapa nya affärsmöjligheter.

Boka en föreläsning med Sara Wimmercranz om investeringar, e-handel, startup och bolagsbyggande, tech, digitalisering och entreprenörskap.

D-congress
Sime
Företagarna
PostNord
GANT
Börshajen
Almi
Dagens Industri
NetPort-dagen
Prins Daniels Fellowhip

– CEO & Founding Partner på BackingMinds
– Co-Founder på Footway
– Board Member på Stampen-gruppen
– Board Member på RNB Retail & Brands AB
– Har jobbat på LensWay.se
– Har studerat vid Stockholm University