Succé för komiker Marika Carlsson!

27 sep 2017

För snart ett år sedan hade komiker Marika Carlssons humorföreställning ”Jag är Gud” premiär. Showen togs emot med stående ovationer av publiken, blev kritikerrosad och ett publiktryck som krävde extraföreställningar. Showen har nominerats både till QX-galan och till Barncancergalan – Det svenska humorpriset för ”Årets scenshow”.

Idag var Marika Carlsson hos Nyhetsmorgon och pratade om succén ”Jag är Gud” och hur hon i den tacklar religionens dubbelmoral. Samt hur showen är sprungen ur hennes egen uppväxt och liv.

– Tänk om Gud är en svart, lesbisk kvinna? Som livnär sig som komiker? Det skulle nog ställa till det i huvudet på en hel del människor. Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar, säger Marika Carlsson.

Komiker Marika Carlsson uppfostrades att bli homofob, men när hon var 20 blev hon kär i en kvinna. Inte ett helt optimalt utgångsläge för någon som lärt sig av pingstkyrkan att homosexualitet är en synd. Men vänder man på det så finns det mycket humor i sexuell läggning och religionens dubbelmoral. Alla behöver vi äga rätten att få vara oss själva och våga stå upp för den man är. Finns det egentligen något som punkterar en fördom så hårt som humor och ett riktigt hjärtligt skratt?

Endast tre chanser kvar att ta del av Marika Carlssons underfundiga och intelligenta humorshow där fördomar ställs på ända och sanningar synas i kanterna. Malmö 13/10, Göteborg 27/10 och Stockholm 26 november. Biljetter köps via www.jagargud.se

Efter Nyhetsmorgon skyndade Marika Carlsson vidare till två av våra kunder. På dagen höll hon en föreläsning på ett chefsmöte och på kvällen standup för medarbetare på en primärvårdskonferens. Konferenciersjobb gör hon också med bravur. Kanske på ert nästa företagsevent?

Boka komiker Marika Carlsson för standup, föreläsning eller som konferencier på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Marika Carlsson här

Succé för komiker Marika Carlsson med showen Jag är Gud!

Sagt av pressen om showen Jag är Gud:
”Makalöst roliga alternativa väckelsemöte.”
++++ Aftonbladet

”Marika Carlsson är en bra berättare, hon liksom ser oss i ögonen, och den andaktsfulla tystnaden ligger lika nära som gapskrattet.”
– Dagens Nyheter

”Gudomligt roligt med Marika Carlsson”
– Corren