Teknik som lyfter ert event

22 nov 2018

Det finns många olika sätt att skapa intresse och deltagande under ert event förutom de talare och den moderator som ni väljer till att underhålla er publik. Det finns olika tekniska möjligheter som lyfter och ökar deltagandet i en stor publik och gör eventet mer minnesvärt för alla.

Det är alltid intressant för deltagarna att få vara en del i föreläsningen eller panelen som pågår uppe på scenen. Det ger mer liv till samtalet och för ämnet framåt på ett smidigt sätt. Deltagarnas åsikter och tankar speglas medan eventet pågår.

5 tips på teknik som lyfter ert event

Mentometer
Med hjälp av mentometermetoden kan publiken svara på frågor och direkt se svaret på stora skärmen. Det kan visas som ordmoln, stapeldiagram eller med hela svar på frågor. Läs mer hos mentimeter.com.

Livesändning
Facebook, Instagram och YouTube har livesändningsmöjligheter. Med hjälp av en mobil kan ni sända ert event till många fler än de besökare som är på plats. Ni kan välja att sända hela eventet eller delar av det.

Filmer
Skapa informationsfilmer som ger ännu en dimension till ämnet ni talar om under era föreläsningar eller använd er av snuttar ur TEDx-talks till exempel.

Sociala medier
Med hjälp av sociala medier kan ni få ert event att sträcka sig utanför den lokal ni befinner er i. Ta fram en egen #hashtag och be publiken att posta inlägg och bilder på sociala medier och tagga med er hashtag. Det kan vara bra att styra vilka sociala medier ni önskar publicitet i så att effekten blir så stor som ni önskar.

Enkätundersökning
Avsluta ert event med att be deltagarna göra en utvärdering på plats med hjälp av en enkätundersökning. På så sätt kan ni vara mer säkra på att få svar som är till hjälp till nästa gång ni ska arrangera något eller för att få testimonials att sprida i era kanaler. Till exempel kan ni använda er av google forms.

5 tips på teknik som lyfter ert event - mentometer, sociala medier, livesändning, utvärdering och filmer.

Testa något eller några av dessa förslag under ert nästa event och se vilken skillnad det gör för alla närvarande.

Och behöver ni hjälp att hitta en moderator som är proffs på att väva in tekniken och ytterligare livemoment i programmet så hjälper vi Er snabbt! Ring 031-780 32 35.