Tips på föreläsare som varit Sommarpratare

23 aug 2016

Lika somrigt som sol, bad och semester är de uppskattade Sommarpratarna i Sveriges Radio P1. Fantastiska historier, intressanta fakta och mycket känslor. Och en blandning av personer som både berör och upprör.

Ett av 2016 års mest lyssnade och omtalade sommarprogram var Sara Mohammads sommarprat om hedersvåld. Några av recensionerna efteråt löd:

– I världens mest jämställda land ger Sara Mohammad oss en hård lektion i kvinnors mänskliga rättigheter
– Programmet kommer att uppröra alla
– Det är vår skyldighet att lyssna

Sara Mohammad är grundare av föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime och är en av Sveriges viktigaste offentliga personer och främsta föreläsare inom ämnet hederskultur. Hon föreläser om mångfald, integration, könsstympning, slöjan, hedersvåld, jämställdhet och kulturella skillnader.

>> Boka en föreläsning med Sara Mohammad om hederskultur

På bilden nedan ser du några av de föreläsare, moderatorer och underhållare som vi arbetar med och som haft äran att väljas ut som Sommarpratare. Programmen har bla handlat om feminism, beroendesjukdomar, äventyr, hjärnan, barn, kärlek, historia, livet på landet, drömmar, mål, frihet, kulturkrockar, mat, religion, politik, kontraster, drivkraft, motgång, entreprenörskap, kontrollbehov och identitet. Bland annat. Ämnena spänner lika brett som deras olika föreläsningar.

Sommarpratarna på bilden är Sara Mohammad, Sanna Lundell, Bea Uusma, Katarina Gospic, Jenny Strömstedt, Li Pamp, Karin Adelsköld, Martina Haag, Anja Pärson, Clara UnderbaraClara Lidström, Babben Larsson, Maria Wetterstrand, Marika Carlsson, Lotta Lundgren, Gina Dirawi, Viveca Sten, Nour El Refai, Laila Bagge, Elizabeth Kuylenstierna (fd Gummesson) och Johanna Koljonen.

Använd sökrutan här för att hitta ett namn du är nyfiken på som talare. Eller använd sökfunktionen här för att hitta ett ämne som intresserar Er.

>> Här kan du lyssna på alla Sommarpratarna

Sommarpratare som du kan boka som föreläsare till ditt event. Ring 031-780 32 35

Tips på fantastiska Sommarpratare i Sveriges Radio som du även kan boka som föreläsare, moderatorer eller underhållare.