Tips på populära podcasts

25 jun 2019

Sommar + poddar = sant! Ett fantastiskt sätt att hämta inspiration, kunskap och skratt är genom poddar. När man solar, promenerar, lagar mat, städar, tränar…. Ja tillfällena är många att njuta av poddar. Här är en lista på de populära podcasts som våra talare driver. Trevlig lyssning!

Populära podcasts med våra föreläsare och komiker

Ami Hallberg Pauli och Lotta Malmhester – Hängpattepodden: Mogna kvinnor tänker högt
Skådespelerskorna Lotta och Ami talar om ämnen som är aktuella för en mogen publik, dvs allt – högt och lågt men med mycket hjärta, hjärna och humor.

Anna Bergholtz och Ulf Nordquist – I mörkret med
Världens första podcast som spelas in i totalt mörker. Vad händer när vi lägger det ytliga åt sidan och blickar inåt? Anna och Ulf har båda förlorat synen i vuxen ålder och vill få människor att förstå att blindheten är ett annat sätt att se och att olikheter är en tillgång.

Ann Söderlund och Anitha SchulmanLillelördag
Succépodden där Ann och Anitha pratar utelämnande om bland annat relationer, sexliv och kändis-Sverige.

Ann Söderlund och Sanna LundellDjävulspodden
En tillbakablick till de populära TV-programmen med frågorna: Vad har hänt med oss och dom som var med i serien? Hur vet man om man är medberoende? Kan alla bli medberoende och hur lyckas man ta sig ur det? Alla är värda sitt bästa liv, är programledarnas motto.

Annika Sjöö och Åsa Eriksson – Sanningspodden
Raka rör och äkta vara med tankar och frågeställningar kring inre och yttre hälsa. Den nyskapande hälsoinspiratören Annika Sjöö och den frispråkiga filantropen Åsa Eriksson Berggren bjuder på ofiltrerade vardagsbetraktelser hämtade direkt ur livet.

Barbro FällmanRetoriskt!
En podd om modern kommunikation. Komiker, advokater, politiker, näringslivsprofiler och artister intervjuas om hur de använder språket som vapen.

Brita Zackari och Kalle Wahlström – I nöd och lyft
Brita och Kalle är ett par privat men kanske inte när det kommer till träning, en älskar det och en hatar det. I den här podden berättar de hur man gör träningsvärlden till sin, hur man tränar fast man hatar det och hur det känns att träna bakis.

Brita Zackari och Parisa Amiri – Brita & Parisa
Ett tag om veckan som gått. Populärkulturella frågor står i fokus men det blir även inslag av politik, nyheter och andra viktigheter i livet.

Camilla Ljunggren och Veronica Ericsson Lakso – Bara Business
För alla startup-intresserade som vill dyka rakt ner i affärsidéer, att tjäna pengar, hitta rätt folk eller göra succé utomlands. Verktyg, insikter och do’s and don’ts.

Caroline EngvallVägen framåt: om barn i svensk sexhandel
Barnrättspodd om barn i svensk sexhandel. Om att ha sex mot ersättning, sex som ångestdämpning och konsekvenserna av spridda sexbilder och -filmer på nätet. Om vägen framåt, berättat av unga som varit utsatta samt professionella med lång yrkeserfarenhet inom ämnena.

Charlotta Flinkenberg och Hulda Andersson – Kom in i garderoben
En roligare modepodd som passar dig oavsett storleken på din plånbok eller rumpa.

Christina Stielli och Mia TörnblomSjälvklart!
En generös, varm, djup, meningsfull, ytlig, rättvis, orättvis, rolig och ibland sorglig podcast om konsten att vara människa.Varje vecka dyker de ner i självledarskapets utmaningar och möjligheter.

Clara ”UnderbaraClara” Lidström och Erica Dahlgren – En underbar pod med Erica och Clara
En podd där du får inspiration kring bland annat bakning och inredning. Men också ett program om liv, kärlek och utmattning.

Clara Henry och Gustaf Jernberg – Konsten att vara
Om livets vara och icke vara i en podcast som kan liknas vid ett myshäng med te och skorpor på en mulen vardagskväll.

Ebba von Sydow och Emilia de Poret – Säker Stil
Emma och Emilia pratar om de senaste trenderna och ger stiltips.

Emma Knyckare och Matilda Sjöström – Förstagångenpodden
Emma och Matilda pratar om första gången man gjorde olika saker som sedan påverkar livet från och med där å då. Första kyssen till exempel. Eller första fyllan. Hur va det och hur påverkade det resten av livet sen?

Hillevi WahlLedande frågor med Hillevi Wahl
Om självledarskap och ledarskap. Specialitet: Funktionsvariationer. Hur kan man vända en tuff start och psykisk ohälsa till något framgångsrikt och genuint bra och inspirerande?

Isabella Löwengrip och Pingis HadeniusEn Economistas Podcast
En podcast som ger dig smarta tips för att du ska ta kontroll över din ekonomi.

Isabelle McAllister och Eva Röse – Röse & McAllister
Det här är girlcrushen som äntligen fick till en date. Reder ut, krossar, köttar, kobrar och hugger in på samtiden. Om Mäktet med livet.

Jenny BurmanSlumpens Hjältar
Spännande och gripande berättelser om människor som griper in för att rädda någon annan som är i fara.

Jessica Norrbom och Maria AhlsénFrisk utan flum
Lyssna på vad forskningen säger om hälsa kost och träning. Maria och Jessica Norrbom reder ut hälsomyter och ger konkreta tips om hur du på bästa sätt kan få en bättre hälsa genom små förändringar.

Katarina Gospic och Viggo Cavling – I huvudet på en banbrytare
Vad händer i hjärnan när vi hittar på nya saker eller bryter mot etablerande normer och oskrivna lagar.

Kajsa Asp och Anna Krantz – Friskvårdspodden
Ett helhetsgrepp kring hälsa och friskvård, energi, glädje och nyfikenhet – grundat i vetenskap – med gäster.

Kristina ”Keyyo” Petrushina och Hampus – Frågar åt en kompis
Med satir och ironi diskuterar de allt från de mest bisarra funderingar till vardagliga frågor som ofta göms bakom ursäkten ”jag frågar bara åt en kompis”.

Lina Thomsgård och Björn Hedensjö – Dumma människor
En vetenskapstörstande podd om populärkultur, psykologi och mänskligt beteende.

Lovisa ”Lofsan” Sandström och Jessica Almenäs –Träningspodden
Sveriges största podd om träning och hälsa.

Malin Appeltofft och Tobias Aspelin  – Äktenskapet
Komikern och läraren Malin Appeltofft diskuterar livet och äktenskapets hög och lågmärken tillsammans med hennes man, skådespelaren Tobias Aspelin.

Mona Riabacke och Ari Riabacke – Beslutspodden
Om livet, affärerna och resten. Mona och Ari Riabacke är båda doktorer i beslutsfattande. Podden innehåller samtal och intervjuer om mod, lycka, business, framgång, motgång och annat spännande som rör oss alla under livets gång.

Nina CampioniVattnet Går och Världens Bästa Människor
Nina driver två populära podcasts. I Vattnet Går intervjuas kända kvinnor om graviditet, förlossningar och moderskapet. Tillsammans med Anja Forsnor har hon målet att bli Världens Bästa Människor. Allt från att ha svårt att säga nej till att bli bättre på att addera mer glitter och glamour i vardagen.

Sahar AlmashtaIntegration i praktiken
Integrationskonsulten Sahar intervjuar intressanta profiler för att diskutera olika aktuella ämnen inom området integration.

Tilde de Paula och Dr Mikael – Läkarpodden
De senaste rönen inom medicin och sjukvård. Dr Mikael Sandström och Tilde de Paula Eby reder ut begreppen, delar med sig av sina egna erfarenheter, tar kål på myter och svarar på era frågor.

Yasmin NilsonSoluret Pod
Intervjuer med människor från alla samhällsskikt och fördjupning i deras livshistorier

Boka någon av personerna?
Alla personer ovan som driver dessa populära podcasts kan du boka som föreläsare, komiker eller programledare. Sök på deras namn här så hittar du mer information om dem. Eller slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt.

Tips på podcast - poddar med föreläsare, talare och komiker.