Vad gör en mötesritare eller graphic recorder?

9 apr 2018

Mötesritare, graphic recorder, live-illustratör och visual facilitator är ord vi ofta hör i föreläsningsbranschen nu för tiden. Men vad är det egentligen? Jo ett helt nytt yrke i Sverige kan man väl säga. En graphic recorder ritar och visualiserar i realtid när någon talar. För att skapa samsyn och för att deltagarna ska minnas vad talaren berättade.

Vi lägger ner massor av tid, energi och pengar på möten av olika slag. Frågan är dock hur mycket vi får ut av dem – som arrangörer, talare och deltagare. Hur många lyssnar, deltar aktivt och tar sedan del av eventuellt protokoll eller annan dokumentation? Skulle ni vilja ha mer effektiva möten och skapa både en känsla och resultat som hänger kvar länge? Då kanske en graphic recorder är något för er att boka till ert nästa event eller möte.

Graphic recording är en trend som vuxit fram ur ett behov av att göra konferenser och möten mer levande, kreativa, effektiva och rent av lönsamma. Tekniken har använts länge i USA och är nu på väg in i Europa. Steve Jobs och Nikes grundare är bara några som har använt och värdesätter metoden.

Frida ”FridaRit” Panoussis är först i Sverige med att skapa sig yrket Graphic Recorder, mötesritare och live-illustratör. Det räcker inte med att bara kunna rita och ha snabb uppfattningsförmåga. Det krävs mångsidig erfarenhet av näringsliv, företagande och offentlig sektor för att kunna ge kraft åt det som tecknas. Och det har Frida Panoussis. Hon har tidigare arbetat i roller som projektledare, KAM och marknadschef inom näringslivet och offentlig sektor.

I sin roll som Graphic Recorder visualiserar Frida Panoussis och sammanfattar det som sker under möten, föreläsningar eller event med hjälp av bilder. Hon ger er en tydlig och samstämmig bild av det mötet handlade om och vad ni kom fram, samt lyfter fram det viktigaste på ett tydligt och kreativt sätt. Alla vet vart skutan ska gå, mot vilken hamn och vad som är målet. Bara genom hennes närvaro får mötet extra energi så att deltagarna blir mer engagerade och inspirerade.

Mötesritaren Frida ”FridaRit” Panoussis är ganska ensam med denna unika kompetens med att simultant lyssna och rita för att ge en extra dimension och minnesbilder. Med mångårig erfarenhet från näringslivet, utbildningar och kundmöten tillför hon den samsyn som så väl behövs i dagens komplexa verklighet. Exempel på kunder som anlitat mötesritaren Frida FridaRit Panoussis är Sime Consciousness, Stora Ledarskapsdagen, TCO, Möteskulturdagen, TEDx och UX open.

Antingen ritas det på papper eller digitalt på ritplatta. Men alltid för hand.

Varför mötesritare och graphic recording? Jo hjärnan gillar visuellt, det ger en samsyn på budskapet och helheten, bilder är en effektiv inlärningsmetod – och inte minst, att snabbt snappa upp budskap live ger kreativa möten.

Vill du också visualisera ert nästa möte eller konferens med hjälp av en Graphic recorder? Boka mötesritare Frida Panoussis på 031-780 32 35.

Läs mer och boka mötesritare Frida Panoussis för uppdrag som graphic recorder eller live-illustratör