Vi stödjer kvinnors företagande via Hand in Hand

18 dec 2019

Vi brinner för kvinnors företagande! Det är en ära att arbeta med coola, smarta, drivna och framgångsrika kvinnor varje dag. Föreläsare, moderatorer och underhållare som alla också är företagare. Som skapar sin egen sysselsättning och även många andras. Därför har det varit en självklarhet att stötta kvinnors företagande i U-länder. Sedan starten år 2008 har vi valt att bidra till Hand in Hands fina verksamhet som bekämpar fattigdom genom företagande – kvinnors företagande.

Hand in Hand är en välgörenhetsorganisation som hjälper fattiga kvinnor i bland annat Indien att starta eget företag. Deras metod för att bekämpa fattigdomen är att hjälpa fattiga människor att hjälpa sig själva. Det gör dem genom att utbilda och träna framförallt kvinnor i entreprenörskap och sedan, ibland med hjälp av mikrolån, hjälpa dem att starta egna företag. Förutom att lära sig läsa, skriva, räkna så lär sig kvinnorna att driva ett mindre företag med allt vad det innebär av bokföring, kundrelationer och investeringskalkylering. Genom familjens ökade inkomst låter föräldrarna barnen sluta arbeta för att gå i skolan.

Att främja kvinnors entreprenörskap är win-win för världen!

Så ett stort tack till alla våra kunder som genom att boka talare hos oss – hjälper oss att hjälpa Hand in Hand – som i sin tur hjälper fattiga kvinnor i U-länder att hjälpa sig själva.

TACK!

Vi stöttar kvinnors företagande via Hand in Hand.