Zeyno gör comeback i Melodifestivalen

27 feb 2017

Har ni sett att härliga Zeyno är tillbaka?! I Melodifestivalens mellanakter delar Nisti Stêrks hyllade karaktär Zeyno med sig av Mello-hemligheter från sin kemtvätt där alla artisternas scenkläder lämnas in.

”Jag vill genom Zeynos ögon med en stor portion humor synliggöra en grupp som inte vanligtvis så ofta är med på TV: min mamma och alla andra mammor som har en annan etnisk bakgrund än svensk. Genom Zeynos Mellominnen får man en inblick i deras drömmar och hur det varit för dem att komma till ett nytt land. Att orka, kämpa, drömma och våga förverkliga sina drömmar i möjligheternas land. För vem berättar deras historia? Vem ser dem? Genom humor kan vi öppna upp många tankar och slutna hjärtan”, säger Nisti.

Det är tio år sedan Nisti Stêrk turnerade med teaterföreställningen Zeynos Värld. Det blev 300 föreställningar med tanten Zeyno från Turkiet och hennes starka åsikter och härliga humor, innan Zeynos Värld gick i graven. Men Nisti har inte vilat – hon har bland annat skrivit böcker, producerat flera shower och varit programledare för en talkshow i Turkiet.

Nisti Stêrk är en lysande komiker som du kan boka både för standup eller som underhållande konferencier. Nisti passar extra bra i sammanhang kring mångfald och jämställdhet.

Nyfiken på Nisti Stêrk? Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt!

Läs mer och boka Nisti Stêrk här

Boka komiker Nisti Sterk nu aktuell som Zeyno på Melodifestivalen.
Nisti Stêrk / Zeyno tillsammans med Melodifestivalens Christer Björkman.