Ami Hallberg Pauli

Komiker och föreläsare

Ami Hallberg Pauli är en populär komiker och föreläsare som hjälpt allt från partiledare till flygvärdinnor att bli roligare. I tio år har hon lett standup-kurser på anrika Norra Brunn. Ami arbetar som skådespelerska och komiker på bla SVT, Kanal 5 och Sveriges Radio. Hon är författare till ”Stand up-handboken - konsten att göra livet roligare” och känd för sin humorsatsning Ladies Fight. Ami har även ett långt förflutet som föreläsare i kreativitet, jämställdhet och presentationsteknik för företag.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Standup
 • Arbetsglädje - En interaktiv föreläsning om kreativitet, bemötande, kroppsspråk och humor
 • Bli roligare att lyssna på - om hur vi kan använda humor för att få fram ett budskap
 • Se kraften i alla medarbetare! Jämställdhet ger lönsamhet
 • Kvinnor vi inte minns - en humoristisk föreställning om några av alla Sveriges bortglömda kvinnor
 • Interaktiv föreläsning och/eller workshop i kreativitet
 • Boosta er kreativa konkurrenskraft!
 • Kroppsspråket i bemötande, sälj eller samverkan
 • Leder workshops i improvisationsteater
 • Konferencier

Presentation

Ami Hallberg Pauli är en humorstyrd skådespelerska, stand up-komiker, föredragshållare och coach med ett varmt hjärta och energisk scennärvaro som brinner för jämställdhet och kreativitet. Hon är känd för sina stand up-utbildningar och sin  föreställning ”Ladies Fight” med kvinnliga komiker som spelats på turné i Sverige samt gjorts TV av i två omgångar på SVT. Andra komiker i showen har varit Anna-Lena Brundin, Anna Blomberg och Ann Westin.

Ami uppträder regelbundet på de stora klubbarna i landet och har även gästat ”RAW” på kanal 5 och ”Stockholm Live” på SVT samt varit komiker på Sveriges radio P1. Ami är i grunden utbildad skådespelerska och har varit anställd i Stockholms Improvisationsteaters ensemble samt medverkat i pjäser som ”Bernarda Albas hus” och ”Woyzeck” på Stockholms fria teaterscener. Hon har även arbetat som coach och pedagog med 20 års erfarenhet av att lära ut teater och standup.

Ami Hallberg Pauli har samlat sin stora erfarenhet från scenen i ”Stand up-handboken – Konsten att göra livet lite roligare”.

Ami Hallberg Pauli är en omtyckt komiker och föreläsare på företag och organisationer. I sina framträdanden berör hon ämnen som dagsaktualiteter, kvinnor och män, politik, vardagsbestyr, åldrandet och att föda och göda barn. Alltid framfört på ett varmt, medryckande och intelligent sätt. Med improvisationsteater i ryggen är hon van att anpassa sitt framträdande för en mängd olika slags situationer och publik. Hon är även en uppskattad föreläsare för de tillfällen då kreativiteten behöver boostas!

Boka Ami Hallberg Pauli för standup, som konferencier eller för en föreläsning om jämställdhet, kreativitet eller kroppsspråk här!

Se kraften i alla medarbetare! Jämställdhet ger lönsamhet
En föreläsning om hur vi kan dra fördel av människors potential oavsett vilket kön de föddes eller förknippas med.
Ami Hallberg Pauli reder ut begreppen: finns det något som kännetecknar ett kvinnligt ledarskap och vad är egentligen ett manligt kroppsspråk? Varför värderar vi kvinnliga och manliga egenskaper olika? Självklart så fungerar arbetsplatser där ALLAS kompetens värderas bättre än andra arbetsplatser, men varför är vi så dåliga på att ta tillvara på olikheter och se värdet i andras erfarenheter? På sitt humoristiska sätt guidar Ami oss genom arv och miljö, kroppsspråk, genus-slentrian-tänk och hur vi kan nå en bättre framtid för alla. Vad kan du göra själv för att bli lyssnad på? Vad kan andra göra för att du ska höras? Vad kan arbetsplatsen göra? Denna föreläsning kan också genomföras som workshop. Ami kan också komma och jobba med er personal efter föreläsningen för att uppnå en bestående förändring.

Interaktiv föreläsning och/eller workshop i kreativitet
Bygg starka team och få verktyg för kreativt tänkande med hjälp av enkla övningar från improvisationsteaterns värld. Ami Hallberg Pauli har under många år lett workshops på företag och organisationer där personalen får vara aktiv och prova på improvisationsteaterns byggstenar – kreativitet, samarbete och spontanitet – på ett enkelt och roligt sätt. Hon berättar om de aktiva medlen för att nå den kreativa processen och workshopdeltagarna deltar sedan aktivt på golvet och gör enkla övningar i par. Detta är ett väldigt uppskattat och roligt sätt att få igång sin kreativitet, öppenhet, få koll på sitt kroppsspråk samt ha roligt och utvecklas tillsammans på ett annorlunda sätt.

Boosta er kreativa konkurrenskraft!
En föreläsning om att hitta sin kreativitet – som är större än både dig själv och ett AI.
Har din arbetsplats stagnerat och idéerna tagit slut? Då måste ni göra det som inte en robot kan göra – tänka kreativt! Människans allra största upptäckter har gjorts av en slump eller av en människa som vågade tänka utanför boxen. Ami Hallberg Pauli med sin långa erfarenhet som kreatör – av böcker, teater och humor – guidar dig till att hitta din egen kreativitet och fantasi som finns där under alla lager av censur. Din fantasi är större än dig själv! Väck den till liv, låt vardagen bli roligare och stärk verksamhetens konkurrenskraft!

Kroppsspråket i bemötande, sälj eller samverkan
Hur kan jag lära mig att läsa av och anpassa mitt kroppsspråk? Ska jag leda situationen eller följa? Deltagarna får efteråt en sammanfattande dokumentation med övningar att fortsätta med på egen hand. Kroppsspråket är ett signalsystem som handlar om individens känslomässiga och sociala tillstånd/status. Vår evolutionära bakgrund har stor betydelse för hur vi beter oss idag. Hur inordnar vi oss i ett möte eller en grupp? Hur visar vi att vi vill leda eller följa en situation? Hur läser vi av kroppsspråket när vi möter okända? Hur avgörs positioneringen? Hur kan vi skapa en bra mötessituation? Ami lär er allt om kroppsspråk och dess betydelse i bemötande, sälj eller samverkan.

Kvinnor vi inte minns
En föreställning som vill uppmärksamma alla glömda kvinnor i den svenska historien. Många kvinnor som var uppmärksammade under sin tid har fallit i glömska då merparten av historieböckerna vi använder skrevs på 1800- och 1900-talen. I regeringens delegation för jämställdhet i skolan hittades historieböcker för grund- och gymnasieskolan med 235 namngivna män och endast 14 namngivna kvinnor. Ami Hallberg Pauli gör en humoristisk, utbildande föreställning om några av alla dessa kvinnor – Christina Piper, Hedvig Elisabeth Charlotta o Ester Blenda Nordström – varvat med dagsaktuella, humoristiska reflektioner.

Med hjälp av föreställningen vill Ami upplysa dagens unga om deras historiska kvinnliga förebilder. Om inte kvinnor i historien tar plats och pratas om så blir det som att vi inte har existerat. Detta påverkar nutiden och kvinnors syn på sig själva genom att män får ta mera plats i samhället idag då bilden är att de ”alltid” har gjort det. Under #metoo-hösten protesterade vi mot övergrepp mot kvinnor, nu är det dags att återupprätta kvinnors minne och informera om historien som den faktiskt var.

Med Ami Hallberg Paulis roliga scenpersona och karisma blir denna föreställning bli en riktigt underhållande och peppande historielektion varvat med humoristiska reflektioner om livet som kvinna idag.

Ami Hallberg Pauli är en skådespelerska som startade sin karriär med traditionell teater på fria teatrar som Teater Aurora och Boulevardteatern. Hon har sedan även arbetat 20 år med improvisationsteater och i 10 år med stand up. Hon är även en renommerad pedagog samt författare till ”Stand up-handboken – konsten att göra livet lite roligare”. Under hela sin karriär har hon brunnit för kvinnors villkor och velat arbeta för jämställdhet oavsett om hon spelat textteater impro eller stand up.

Boka Ami Hallberg Pauli för standup, konferencier eller föreläsning på 031-780 32 35.

Tandläkarförbundet
Norra Brunn
Tyresö Kommun
Ericsson
Hitachi Data Systems
Casino Cosmopol i Sundsvall
Karolinska Institutets bibliotek
Miljöpartiet
Active Solutions
NRK
Sabis
Hemfrid
Vänsterpartiet
MySafety
Pophunters
Miljöpartiet
Arbetscentrum Haninge
Handelskammaren
Sabo
Benify
Reumatikerföreningen
Kalmar bibliotek
Värmdö kommun
Tekniska högskolan
BUP
Växjö kommun
Söderholmsskolan
Realgymnasiet

– Genusvetare på Stockholms universitet
– Föreläsare för företag och organisationer
– 15 års erfarenhet som Stand up-komiker på bl. a. Norra Brunn
– Skapare och medverkande i showen ”Ladies Fight”
– Utbildad skådespelerska med över 25 års erfarenhet i yrket
– Medverkat i SVT:s ”Stockholm Live” och kanal 5:s ”RAW”
– Varit fast komiker på P1:s ”Studio Ett – Centralen”
– Startat och drivit den lite kvinnligare stand up-klubben VIKK
– Egna showen ”The ikväll show” på Mosebacke

 • Ami Hallberg Pauli har en härlig scenisk kraft, egen humor och en intelligent satirisk ådra. Hon sjunger lika bra som hon intervjuar gästen för dagen, som är Lill-Babs. Ami Hallberg Pauli lotsar samtalet skickligt mellan det personliga och det allmängiltiga. Ami Hallberg Pauli har också hon pondus och vet hur man kommunicerar med sin publik. Hon når publiken med sin blandning av personlig utstrålning och trivsamt råa påhopp.

  • Lars Ring, Svenska Dagbladet
 • Ami! Tack för en fantastisk kurs. Du är enastående. Under den här kursen har jag vuxit som människa, det var oväntat och det känns bra i magen. Tack, tack, tack!

  • Kristina Blomdahl
 • Ami var kanon, hon gjorde succé!

  • Britt-Marie Grönberg, Handels
 • Ami Hallberg Pauli har en härlig scenisk kraft, egen humor och en intelligent satirisk ådra. Hon sjunger lika bra som hon intervjuar gästen för dagen, som är Lill-Babs. Ami Hallberg Pauli lotsar samtalet skickligt mellan det personliga och det allmängiltiga. Ami Hallberg Pauli har också hon pondus och vet hur man kommunicerar med sin publik. Hon når publiken med sin blandning av personlig utstrålning och trivsamt råa påhopp.

  • Lars Ring, Svenska Dagbladet
 • Ami! Tack för en fantastisk kurs. Du är enastående. Under den här kursen har jag vuxit som människa, det var oväntat och det känns bra i magen. Tack, tack, tack!

  • Kristina Blomdahl
 • Ami var kanon, hon gjorde succé!

  • Britt-Marie Grönberg, Handels
Close