Emma Knyckare

Programledare med humor

Emma Knyckare är en välkänd radioprofil som varit programledare för både Morgonpasset i P3, Tankesmedjan och Musikhjälpen. Hon har ständigt en rolig kommentar på tungan och vågar sticka ut hakan i frågor som exempelvis jämställdhet. Emma kan du boka för en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till en jämställd arbetsplats. Eller så låter du Emma Knyckare underhålla din publik som komiker eller konferencier.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Konsten att anställa en kvinna
 • Standup
 • Konferencier

Presentation

Emma Knyckare har du med största sannolikhet hört i Sveriges Radio i P3 där hon under fler år varit programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan. År 2013 kunde du se henne som programledare för Musikhjälpen i SVT tillsammans med Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor. Samma år fick hon sitt eget radioprogram, Knyckare i P3. Under hösten 2015 var hon tillsammans med Felix Herngren programledare för tv-programmet Inte OK. Emma gillar att spegla samhället och samtiden genom satir.

Utsatthet och jämställdhet är två områden som Emma Knyckare engagerar sig i. Hon skriver för tidningen Faktum, hemlösas tidning i Malmö och Göteborg, samt har i flera år lett Faktumgalan ihop med Klara Zimmergren. Tillsammans med komiker-kollegan Josefin Johansson har hon startat HUMORKOLLO, ett initiativ för att locka fler tjejer till stand-up scenen. Nu är hon aktuell med den mansfria festivalen Statement Festival som lyfter frågan kring kvinnors otrygghet.

Vill du boka Emma Knyckare som föreläsare får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till en jämställd arbetsplats. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning.

Emma Knyckare är även en fartfylld konferencier och kan hantera de flesta målgrupperna, även om galor är en favorit. Hon går även att boka som komiker.

Fotograf: Kitty Lingmerth

TV3
Sveriges Radio
Göteborgs kulturkalas
Faktumgalan
Sunny Standup
Winnet

– Nominerad till årets kvinnliga komiker
– Eget radioprogram – Knyckare i P3
– Programledare Musikhjälpen
– Grundare Humorkollo

 • Emma Knyckare lockade fram skrattsalvor från hela publiken med sin föreläsning på temat att anställa kvinnor. Med ett gäng lustiga bilder och klockrena jämförelser lyfte hon vikten av jämställdhet och nätverkande.

  • Arrangör, Winnet
 • Superkul!

  • Yvette Gustafsson, publik
 • Emma Knyckare lockade fram skrattsalvor från hela publiken med sin föreläsning på temat att anställa kvinnor. Med ett gäng lustiga bilder och klockrena jämförelser lyfte hon vikten av jämställdhet och nätverkande.

  • Arrangör, Winnet
 • Superkul!

  • Yvette Gustafsson, publik
Close