Emma Knyckare

Programledare med humor

Emma Knyckare är en välkänd radioprofil som varit programledare för både Morgonpasset i P3, Tankesmedjan och Musikhjälpen. Hon har ständigt en rolig kommentar på tungan och vågar sticka ut hakan i frågor som exempelvis jämställdhet. Emma kan du boka för en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till en jämställd arbetsplats. Eller så låter du Emma Knyckare underhålla din publik som komiker eller konferencier.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Konsten att anställa en kvinna
 • Om Statement festival ”från fylletweet till verklighet”
 • Årets Mama
 • Knyckare & Josefinito - konferenciersduo
 • Standup
 • Konferencier

Presentation

Emma Knyckare har du med största sannolikhet hört i Sveriges Radio i P3 där hon under fler år varit programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan. År 2013 kunde du se henne som programledare för Musikhjälpen i SVT tillsammans med Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor. Samma år fick hon sitt eget radioprogram, Knyckare i P3. Under hösten 2015 var hon tillsammans med Felix Herngren programledare för tv-programmet Inte OK. Emma gillar att spegla samhället och samtiden genom satir.

Utsatthet och jämställdhet är två områden som Emma Knyckare engagerar sig i. Hon skriver för tidningen Faktum, hemlösas tidning i Malmö och Göteborg, samt har i flera år lett Faktumgalan ihop med Klara Zimmergren. Tillsammans med komiker-kollegan Josefin Johansson har hon startat HUMORKOLLO, ett initiativ för att locka fler tjejer till stand-up scenen. Nu är hon aktuell med den mansfria festivalen Statement Festival som lyfter frågan kring kvinnors otrygghet.

Vill du boka Emma Knyckare som föreläsare får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till en jämställd arbetsplats. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning.

Emma Knyckare är även en fartfylld konferencier och kan hantera de flesta målgrupperna, även om galor är en favorit. Hon går även att boka som komiker.

Fotograf: Kitty Lingmerth

Föreläsningen ”Konsten att anställa en kvinna”
Här får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till jämställd. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning.

Föreläsning om Statement festival ”från fylletweet till verklighet” 
Efter det sexuella våld på våra svenska festivaler som nådde kulmen 2016 kom Emma Knyckare på en genial idé sin första semesterdag. Hon tweetade ”vad sägs om att vi har en mansfri festival tills ALLA män lärt sig hur en beter sig”, tänkte inte mer på det och gick och la sig, helt aningslös om att den enorma responsens på tweeten skulle leda Statement festival som går av stapeln sista helgen i augusti på bananpiren, Göteborg.

Följ med Emma i hennes kaosartade och framförallt glädjefulla resa med projektet. Hur har det möjliggjorts och hur kommer det sig att en komiker över en natt blev festivalgeneral med allt vad det innebär? Ett projekt som går rätt in i bröstbenet och är inspirerande för alla som vill jobba utanför boxen.

Föreställningen ”Årets Mama”
Emma Knyckare har turnerat i Sverige med ”Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”. Den hyllade föreställningen är en personlig skildring av mammablivandet och alla knasiga föräldrar där ute. Både Jönköpings-Posten och Kristianstadsbladet ger den 4 av 5 i betyg, TTELA beskriver ”Årets Mama” som ”en skrattfest” och Corren anser att den är ”mycket sevärd”.

Knyckare & Josefinito
Emma och komiker-kollegan Josefin Johansson är en oslagbar duo att boka som konferencierer eller galavärdar. De har exempelvis lett ”Svenska standup-galan” tillsammans samt har grundat och driver ”Humorkollo” – ett initiativ för att locka fler tjejer till stand-up-scenen.

Boka Emma Knyckare som konferencier, för standup eller en föreläsning om jämställdhet på 031-780 32 35.

TV3
Sveriges Radio
Göteborgs kulturkalas
Faktumgalan
Sunny Standup
Winnet

– Nominerad till årets kvinnliga komiker
– Eget radioprogram – Knyckare i P3
– Programledare Musikhjälpen
– Grundare Humorkollo

 • Emma Knyckare lockade fram skrattsalvor från hela publiken med sin föreläsning på temat att anställa kvinnor. Med ett gäng lustiga bilder och klockrena jämförelser lyfte hon vikten av jämställdhet och nätverkande.

  • Arrangör, Winnet
 • Superkul!

  • Yvette Gustafsson, publik
 • Emma Knyckare lockade fram skrattsalvor från hela publiken med sin föreläsning på temat att anställa kvinnor. Med ett gäng lustiga bilder och klockrena jämförelser lyfte hon vikten av jämställdhet och nätverkande.

  • Arrangör, Winnet
 • Superkul!

  • Yvette Gustafsson, publik
Close