Anna Stenberg

Expert på jämställd rekrytering

Entreprenören Anna Stenberg ökar andelen kvinnor på ledande positioner genom sitt framgångsrika rekryteringsbolag. Anna har själv en chefskarriär inom Stenbecksgruppen i bagaget och har blivit utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. Anna Stenberg föreläser om karriär, jämställdhet, kompetensförsörjning och framtidens ledarskap. Hon är också en mycket uppskattad moderator. Boka en föreläsning med Anna Stenberg här.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Slaget om den kvinnliga ledaren
  • Framtidens Ledarskap
  • Kriget om stjärnorna
  • Moderator och konferencier

Presentation

Anna Stenberg har en spännande chefskarriär inom Stenbecksgruppen bakom sig där hon som 26-åring ledde verksamheter med flera hundra medarbetare. År 2008 fick Anna utmärkelsen Framtidens Kvinnliga Ledare och år 2013 utsågs hon till en av näringslivets superkommunikatörer av tidningen Resumé. Anna är idag investerare och sitter i flera styrelser.

Efter åtta år på MTG där hon bland annat arbetade som Marknadschef för Strix Television, Operativ Chef och VD för MTG Radio och HR-direktör för MTG-koncernen ville hon fortsätta sitt engagemang för kvinnors ledarskap med syfte att öka andelen kvinnor på ledande positioner i svenskt näringsliv. Hon startade därför ett rekryteringsbolag som idag har över 12 000 kvinnliga ledare i sitt rekryteringsnätverk. Företaget hjälper såväl börsbolag som myndigheter och organisationer att rekrytera fler kvinnliga talanger och ledare till deras verksamheter.

Anna Stenbergs föreläsningar är inspirerande, upplysande och förmedlar budskapet om att företag och organisationer måste inse den starka och självklara kopplingen mellan kompetens och lönsamhet. Hur ska man locka denna värdefulla kompetens och hur ska den ledas? Diversifierade ledningar är en avgörande faktor för ökad lönsamhet och framgång men hur ska man få näringslivets ledare att komma till insikt om detta och hur ska man uppnå konkret och framgångsrik förändring? I Anna Stenbergs föreläsningar får du svaret.

Anna Stenberg är även en uppskattad moderator i alla sammanhang och i synnerhet på teman som kompetens, talang, karriär, kvinnor i ledande positioner, kvinnor i karriären, jämställdhet, mångfaldsfrågor, rekrytering och styrelse/ledningsarbete. Boka Anna Stenberg här.

Personalmässan
Probena Business School
Framtidsdagarna
Marknadsföreningen i Göteborg
Telenor
Sveriges Ingenjörer
Tripple Steelix
Passion for business
Handelskammaren
Svenskt Ledarskap

– Utsedd till Framtidens kvinnliga ledare av organisationen Ledarna 2008
– Utsedd till en av näringslivets superkommunikatörer av tidningen Resumé 2013
– Startade ett kvinnligt chefsnätverk tillsammans med Stockholms Handelskammare år 2005 som växte till fem nätverk för unga affärskvinnor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping.
– Har varit Operativ chef för MTG Radio och HR-direktör för MTG-koncernen samt styrelseledamot i Stockholmsmässan
– MBA från Carlson School of Management, Mineapolis
– Europamästarinna i gymnastik 1996