Marika Skärvik

Utsedd till Årets chef

Marika är en operativ chef som inspirerar och delar med sig av sina praktiska erfarenheter. Ledarskap är hennes passion och hon har fått utmärkelsen Året Chef av Tidningen chef. Med erfarenhet från många olika branscher, innehåller hennes föreläsningar intressanta personliga erfarenheter, raka sanningar och konkreta råd. Hon har varit mentor för chefer i över 15 år och haft olika chefspositioner sedan 25 år tillbaka. Hon har även startat nya verksamheter.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Att leda utan att förlora sin identitet
 • Att vara eller inte vara VD?
 • Att leda genom visioner
 • Hur leda din empati istället för sympati?
 • Hur ser verkligheten bakom ledarens scen
 • Skrota den ”duktiga” - taktik i näringslivet
 • Kraften att förändra utan att vända när det blåser
 • Leda med kärlek in en resultatorienterad värld
 • Resultatinriktat mentorskap
 • Ny chef eller gammal chef - hur gör man när energin tryter?

Presentation

Marika Skärvik har varit en inspirerande ledare, efterfrågad föreläsare och operativ chef de senaste 25 åren i ett antal olika företag och har haft ett antal VD uppdrag likväl som affärsområdeschef.

År 2005 blev Marika vald till årets Chef med motiveringen att hon förenar fokus på affärer och resultat med ett gediget intresse för de människor hon är satt att leda. Marika blev också 2009 och 2010 utsedd till en av de 125 mäktigaste kvinnorna i näringslivet enligt Veckans affärer. Marika har också tio års erfarenhet som mentor och coach för chefer. Hon har även fått utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare” av Chefsnätverket CLOSE vilket är en bedrift. Marika har skrivit den populära boken Omänskligt mänsklig- när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap.

Marikas föreläsningar går även att få som en heldags workshop. Målgruppen är främst chefer och ledare men även medarbetare som behöver inspiration. Som föreläsare delar Marika generöst och passionerat med sig av om hur man gör sin vardag lättare som chef. Deltagarna får konkreta råd och praktiska verktyg som kan användas i det dagliga arbetet. Andra nyckelord i Marikas framträdande är energi, mod och kreativitet.

Att leda utan att förlora sin identitet. Hur ska du som ledare agera i ett system men ändå kunna få utrymme för den du är och orka vara ledare långsiktigt?
Att vara eller inte vara VD? – Hur är det egentligen att ha ett VD-uppdrag? Vad bör man tänka på och undvika?

Att leda genom visioner. Hur kan du utveckla en vision som får människor att våga nytt. Vägen till framgångsrik verksamhet och förmågan att hitta nya vägar.
Hur leda din empati istället för sympati? Hur hantera din och omvärldens syn på de mjuka frågorna kring ledarskapet.

Hur ser verkligheten bakom ledarens scen? – Vad döljer sig bakom ledarskapets vardag och hur kan du hantera spelreglerna för att lyckas i en större eller mindre organisation.
Skrota den ”duktiga” – taktik i näringslivet – Vad behöver tjejer (och killar) tänka på för att komma vidare i sin karriär och hur gör man upp med att vilja vara till lags.

Kraften att förändra utan att vända när det blåser – Hur leder man förändring och orka man stå på sig och jobba genomtänkt för att uppnå målet.

Leda med kärlek in en resultatorienterad värld – Hur kan man finna kraften i varje individ och hur leder man människor att uppnå något ingen trodde var möjligt.

Resultatinriktat mentorskap – hur kan man som ledare nå sina mål. Hur kan man lägga upp en karriärplan som håller långsiktigt och på vilket sätt kan en mentor bidra till att den förverkligas.

Ny chef eller gammal chef – hur gör man när energin tryter? Praktiska handfasta råd och hur man navigerar genom den snåriga vägen i rollen och hur kan jag ligga steget före för att lyckas optimalt i mitt jobb.

Spendrups
ÅF
Länsförsäkringar
Gran Thornton
Chefsnärverket CLOSE
IFL vid Handelshögskolan
Women in Progress
Unionen
Företagardagarna i Norrbotten
Jönköpings Universitet
Landstinget
Kommuner

Flera VD roller
Vald till Årets Chef
Författare
Entreprenör
Mentor för chefer i 10 år
Flera styrelseuppdrag

 • Blir oerhört inspirerad! Blandar erfarenhet med praktiska/teoretiska tips och modeller. Härlig att lyssna på. Modig!

 • Gav väldigt mycket konkreta idéer till vad jag ska göra annorlunda. Kommer att ta med mig mycket av tips, råd och idéer. Marika inger mycket förtroende. Tydligt och konkret.

 • Erfarenhet, klokskap, insiktsfull, mycket bra talare, väldigt tydlig med sådant som kan vara svårt och lyckades göra det självklart och enkelt.

 • Blir oerhört inspirerad! Blandar erfarenhet med praktiska/teoretiska tips och modeller. Härlig att lyssna på. Modig!

 • Gav väldigt mycket konkreta idéer till vad jag ska göra annorlunda. Kommer att ta med mig mycket av tips, råd och idéer. Marika inger mycket förtroende. Tydligt och konkret.

 • Erfarenhet, klokskap, insiktsfull, mycket bra talare, väldigt tydlig med sådant som kan vara svårt och lyckades göra det självklart och enkelt.

Close