Annakarin Nyberg: Internetforskare och Sommarpratare

21 aug 2017

Sol, semester och Sommar i P1. En vinnande kombination som får oss att möta många spännande människor och historier utanför vår egen sfär. I år är vi stolta och glada över att internetforskaren och föreläsaren Annakarin Nyberg är en av de utvalda Sommarpratarna 2017.

Annakarin Nyberg är Filosofie doktor och universitetslektor i informatik vid Umeå universitet. Hon har skrivit böckerna Sociala medier och härskartekniker samt Digitalt entreprenörskap – om den kommersiella bloggvärlden. Tillsammans med bloggaren Underbara Clara (Clara Lidström) har hon gett ut flera faktaböcker för barn, till exempel Odla, Baka, Kalas och Glad sommar. De har även lanserat en klädkollektion med färg- och mönsterstarka klänningar tillsammans.

Internetforskaren Annakarin Nyberg är expert på härskartekniker på nätet och berättar i sitt Sommar i P1 om varför en bild på en kladdig mjukglass på Instagram kan vara provocerande. Hon ser den digitala tekniken som en del av härskartekniken. Med personliga exempel berättar Annakarin Nyberg om härskartekniker och hur det digitala kan såra oss. Och om varför det kan vara så svårt att reparera skit och kränkningar som publiceras om oss på nätet.

”Med sociala medier i händerna blir vi bättre på att jäklas på andras bekostnad. Ibland gör det ont att vara på nätet. Jävligt ont. Det dryper av människor som använder härskarteknik. Medvetet och omedvetet.”

Annakarin Nyberg delar också i sitt Sommar en stark berättelse om sin bröstcancer.  En ”vanlig” cancer som inte ens berättigade till någon sjukskrivning. Men som ändå blev omvälvande för henne själv och familjen.

Lyssna på Annakarin Nybergs Sommar i P1 här

Alla våra föreläsare har spännande historier att berätta. En del har gjort det i Sommar i P1. Ifjol sammanställde vi en lista på föreläsare och komiker som har sommarpratat. Här hittar du fler föreläsare som varit Sommarpratare.

Annakarin Nyberg Internetforskare och Sommarpratare kan du boka för en föreläsning om digitalisering, digitalt entreprenörskap, äldre och internet, varumärke och härskartekniker. Annakarin är också en mycket uppskattad moderator i både stora och små sammanhang.

Läs mer och boka föreläsning med Annakarin Nyberg här

Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att boka en föreläsning med Internetforskaren Annakarin Nyberg.

Annakarin Nyberg: Internetforskare och Sommarpratare i P1

Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio