Anneli Östberg

Förbundskapten med 55 VM-medaljer

Anneli Östbergs glädje och energi smittar lätt av sig. Här får du möjlighet att inspireras av en omtyckt och rutinerad coach som under nio år arbetat som förbundskapten för Svenska landslaget i Orientering. Under dessa år tog Sverige 55 VM medaljer. Anneli bjuder gärna på sin kompetens inom ledarskap och kommunikation om vad som skapar optimal utveckling. Boka en föreläsning med Anneli Östberg om ledarskap, team, arbetsglädje, värdegrund och mål.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Ny värdegrund – Vi lever som vi lär!
 • Jag och laget – arbetsglädje!
 • Att coacha mig själv
 • Prestationspsykologi – Mental träning
 • Omorganisation – vad händer?
 • Optimal utvecklingsmiljö – Idrott hela livet!

Presentation

Anneli Östberg har med sina 27 år inom pedagogiska och coachande yrken en gedigen kompetens i att utveckla individer, grupper och organisationer. De senaste åren har hon föreläst och utbildat företag och organisationer i vad hon anser är nyckeln till framgång.

Som certifierad kommunikolog är hon specialtränad i att känna igen vilka nycklar som leder till framgång respektive misslyckande, oavsett bransch och systemnivå, samt vilka förändringar som ska till för att det ska bli succé. Anneli leder sedan individer, grupper och organisationer till bestående förändringar.

Under åren 2005-2013 var Anneli förbundskapten för Svenska landslaget i orientering. Under hennes år som förbundskapten tog Svensk orientering hela 55 VM medaljer.

Anneli Östberg har en förmåga att inspirera och lyfta dig som åhörare. I en trygg atmosfär och genom ett pedagogiskt upplägg får publiken vara delaktig under föreläsningen. Anneli utgår alltid från era förutsättningar och behov. Målet att ni ska kunna använda er av det ni upplevt och lärt er under föreläsningen för att sedan kunna applicera detta till ert företag, förening eller skola redan i morgon.

Boka en föreläsning med Anneli Östberg på tema värdegrund, kommunikation, arbetsglädje och ledarskap.

Anneli specialskriver och anpassar alltid sina föreläsningar / kurser efter dialog med beställaren.

Ny värdegrund – Vi lever som vi lär!

Att arbeta i en organisation som har tydliggjort sina värderingar genom delaktighet och implementerat dessa i verkligheten är grunden för att individen och laget ska utvecklas. Att leva som en lär skapar optimala förutsättningar.

Anneli leder er i processen att plocka fram de värderingar ni vill att er verksamhet ska genomsyras av. När ni tagit fram er egen framgångsspiral visar Anneli på hur ledarskapet och värderingarna kan gå hand i hand. Anneli leder även företag under en längre period där hon är med i implementeringen av er värdegrund och finns som bollplank och coach för organisationens chefer.

En mycket uppskattad föreläsning som oftast bokas under en halv dag till en heldag. Flertalet företag har valt detta tema som en del av företagets kickoff!

Jag och Laget – Arbetsglädje

Vad är det som gör att du och vi känner arbetsglädje på jobbet? Vad är viktigt när du möter och leder dig själv och andra för att nå största möjliga utveckling? Vi kommer att inspireras i ledarskap. Hur vi tillsammans kan skapa en miljö på vårt arbete där vi trivs och kan prestera. Anneli kommer att inspirera oss och vi kommer att jobba med:

 • På arbetet har vi ofta både omedvetna och medvetna krav på oss. Hur hanterar du dessa krav när stressen kommer?
 • Att vara SMART lat vad är det?
 • Att både kunna hantera medgång och motgång är viktigt.
 • Att förstå hur jag funkar i en värld där vi ständigt kan jämföra oss med de som är perfekta.
 • Att förstärka de positiva beteenden som du och vi vill fortsätta med är viktigt. Det skapar vår framtid! Här får du tips på hur Ni förstärker beteenden som Ni vill ha kvar.
 • Vad vi tror på styr våra beteenden. Här skapar vi medvetenhet om våra värderingar och hur vi kan välja dem vi vill ha på vårt arbete.

Anneli föreläser för er med målet att ge dig drivkraft till utveckling. Att du under föreläsningen får med dig något användbart för att just Du ska utvecklas och att ert lag blir starkare tillsammans redan i morgon!

Denna föreläsning bokas ofta som en tre timmars föreläsning. Går även bra att korta ner genom att ta bort lite av innehållet. Era behov styr.

 

 

Konferensbyrån i Dalarna
Sveriges Radio P4 Dalarna
Assessio
Riks idrottsförbundet
Tunabyggen
Leksands IF
Swedbank
Fiskarhedenvillan
MEDIA
TV (Riks och lokalt)
Expressen
Aftonbladet
Radio (riks och lokalt)
Lokal pressen i Sverige

Arbetade 9 år som förbundskapten för Svenska landslaget i Orientering (2005-2013). Under Annelis tid som Förbundskapten tog Sverige 55 VM medaljer
TT:s Idrottsledarpris år 2011
Utbildad Coach
Certifierad kommunikolog

 • Detta var precis vad vi behövde! Inspiration och konkreta nya sätt vi kan agera på redan imorgon. Att du tydliggjorde hur viktigt mitt egna beteende är för att gruppen ska funka och att vi hela tiden så klart kan välja det beteende som skapar framgång. STORT tack!

 • Detta var precis vad vi behövde! Inspiration och konkreta nya sätt vi kan agera på redan imorgon. Att du tydliggjorde hur viktigt mitt egna beteende är för att gruppen ska funka och att vi hela tiden så klart kan välja det beteende som skapar framgång. STORT tack!

Close