Årets folkbildare är Maria Ahlsén och Jessica Norrbom!

21 jan 2022

Stort grattis till föreläsare Maria Ahlsén och Jessica Norrbom som tilldelats det fina priset Årets folkbildare 2021 av föreningen Vetenskap och Folkbildning! Det ska inte vara krångligt att leva hälsosamt och det är dessa föreläsare experter på att förklara. Del av motiveringen till Årets Folkbildare 2021:

Maria Ahlsén och Jessica Norrbom har med sin bok och podcast Frisk utan flum tagit sig an frågan om hur våra levnadsvanor kan bidra till en god hälsa. De belyser ämnet från ett flertal perspektiv, förankrade i forskning. Ahlsén och Norrbom låter på detta sätt vetenskapens ljus skina över ett område som berör oss alla, och som så ofta annars domineras av cyniskt lurendrejeri, gissningar och alternativläror.

Maria Ahlsén och Jessica Norrbom har båda doktorerat i medicin vid Karolinska Institutet. De har även examina i molekylärbiologi respektive biokemi. År 2013 grundade de företaget Fortasana, vars namn betyder ”stark och frisk”, där de arbetar med undervisning, föreläsningar och träning. De driver podcasten Frisk utan flum och är författare till flera böcker bland annat Frisk utan flum samt uppföljaren Frisk utan fusk. I nämnda podcast avhandlas olika aspekter av kost och hälsa – hälsopåståenden, aktuell forskning samt vilseledande påståenden som bemöts sakligt och bestämt.

För sina insatser som folkbildare erhåller Maria Ahlsén och Jessica Norrbom, samt Jacob Gudiol, Vetenskap och Folkbildnings utmärkelse Årets folkbildare 2021 och en prissumma på 50 000 kronor.

Bland tidigare års folkbildare återfinns:
Åsa Wikforss och Fri Tanke Förlag (2020)
Fråga Lund (2018)
Hans Rosling (2006)
Hjärnkontoret (2011)
Dagens Nyheters vetenskapsredaktion (2016)
Emma Frans (2017)

Boka Årets folkbildare 2021 som föreläsare!
Maria Ahlsén och Jessica Norrbom föreläser på ett underhållande och lättbegripligt sätt var för sig eller båda tillsammans på teman kring hälsa, kost, träning, hjärnan, stress och en hållbar livsstil. I den populära föreläsningen Frisk utan Fusk reder de ut många myter kring hälsa. Vi möts dagligen av påståenden om vad som är bäst för kroppen. Myterna kring hur vi håller oss friska är många och motsägelsefulla – och ibland helt felaktiga. Maria och Jessica reder ut vad som är nyttigt, vad som är onödigt och vad som till och med kan vara farligt – och förklarar varför, samt fokuserar på det som verkligen ger positiva effekter på hälsan och gör det så enkelt som möjligt att leva hälsosammare. Du får vetenskapliga och välgrundade svar på de vanligaste frågorna om kost och hälsa! Det går inte att fuska sig till att bli frisk.

Läs mer om Årets folkbildare Maria Ahlsén och Jessica Norrbom här

Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vid dig snabbt att boka en föreläsning med Årets folkbildare 2021 Maria Ahlsén och Jessica Norrbom.

Boka en föreläsning med Maria Ahlsen och Jessica Norrbom författare till Frisk utan flum om hälsa, kost, träning och stress.