Årets viktigaste bok med Elaine Eksvärd

21 jun 2016

Våra föreläsare har många böcker på sina CV:n och till hösten får du träffa en del av dem i vår monter på Bokmässan. Men ska vi tipsa om en enda bok som du ska läsa i sommar så är det denna.

Elaine Eksvärd har skrivit årets viktigaste bok. I Medan han lever berättar Elaine om hur hon regelbundet utsattes för sexuella övergrepp under sin uppväxt. Som en i mörkertalet träder hon fram i ljuset, trött på att barn offras för familjens heder och anseende. Nu har hon valt att inte vara tyst längre utan delar med sig av sin historia för att göra skillnad.

Och skillnad gör hon. Boken har inte bara skapat debatt utan framförallt inspirerat till handling. Istället för att göra sig själv till ett offer riktar Elaine ljuset mot barnen och ger konkreta råd på hur vi kan förhindra att fler brott görs mot våra barn.

”Barn är inte retoriker, barn är barn. Men ett av dessa barn blev retoriker och nu talar jag för dem. Jag skriver för lilla Elaine och för alla sexuellt utnyttjade barn. Skammen är inte er, felet är inte ert och tystnaden är inte er att bära. Tystnaden är pedofilens bästa vän, den gör att han kan fortsätta. Jag tänker inte längre hålla hans bästa vän i handen, jag släpper tystnaden för sanningen ska göra mig fri. Det är dags att släppa oss fria och det är dags att dessa tre barn i varje klass blir till noll. Det är dags att vi pratar om detta.”

Där barn finns där finns pedofilerna. Så det är där vi behöver införa regler och rutiner för barnens skull, säger Elaine och ger föräldrar, förskolor, skolor och idrottsföreningar nya insikter och verktyg för att barnens trygghetsplats aldrig ska bli pedofilens brottsplats. Läs boken för barnens skull!

Här kan du köpa boken Medan han lever

>> Och här kan du läsa mer om föreläsaren Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärds nya bok Medan han lever om sexuella övergrepp, är skriven för att rädda barnen.

Foto: Victoria Skoglund