Elaine Eksvärd

Retorikexpert & Årets Talare 2016

Retorik, vardagsmakt, ledarskap och generationskoder - Elaine Eksvärd lär oss att snacka snyggt och kommunicera effektivt. Hon är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, författare till flera bästsäljande böcker och driver en av landets mest lästa bloggar. Kan du tala, så kan Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna. Boka en föreläsning med Elaine Eksvärd när ni vill ha en stor dos inspiration, handfasta verktyg och mycket skratt.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Digitala möten och slagkraftig kommunikation
 • Vi måste prata - om våra största kommunikationsutmaningar i vardagen
 • Snacka Snyggt - konsten att få folk att lyssna
 • Vardagsmakt - tio strategier som ger och genomskådar makt
 • Härskarteknik - konsten att hantera besvärliga typer snyggt
 • Knäck generationskoderna - så formade din tid din karaktär
 • Inspirerande ledarskap - gör ditt budskap attraktivt för andra
 • En krokig väg mot fåtöljen - en personlig inspirationsföreläsning
 • "Va inte så svensk"

Presentation

Elaine Eksvärd är retorikkonsult, föreläsare, författare och entreprenör. Genom att sätta fokus på modern retorik har hon gjort strategierna bakom vardagsmakt, härskarteknik och effektiv kommunikation lättillgängliga för fler. Hon pratar om retorik i praktiken som alla, oavsett yrke, har nytta av. Elaine har grundat och är VD för Snacka Snyggt retorikbyrå som har 8 medarbetare.

Genom att förpacka retorikens konster på ett nytt och unikt sätt har Elaine Eksvärd byggt ett framgångsrikt varumärke som gjort henne till det självklara valet som retorikexpert i media där hon talar om alltifrån vardagsretorik till politisk retorik. Hon har tex varit expertkommentator i de svenska och amerikanska politiska valen.

Elaine är också författare till de bästsäljande böckerna Svåra samtal, Medan han lever, Vardagsmakt, Härskarteknik och Snacka Snyggt. Hon driver en av Sveriges mest lästa bloggar och inspirerar dagligen människor till att bli den bästa retoriska versionen av sig själva.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges absolut främsta föreläsare och utsedd till Årets Talare 2016. Hon har delat scen med Tony Blair, Göran Persson och Fredrik Skavlan – och fyller stora föreläsningssalar med sitt eget namn. Boka en föreläsning med Elaine Eksvärd när ni vill ha stor igenkänning, aha-känsla, mycket skratt och såklart praktiska verktyg för att kommunicera effektivare.

Rubriker

 • Snacka Snyggt – konsten att få folk att lyssna
 • Härskarteknik – konsten att hantera besvärliga typer snyggt
 • Vardagsmakt – 10 strategier som ger och genomskådar makt
 • Inspirerande ledarskap – Gör ditt budskap attraktivt för andra
 • Knäck generationskoderna – så formade din tid din karriär
 • Lilla Gumman – allt du behöver veta för att kunna hantera översitteri, avundsjuka och andra besvärliga beteenden på ett retoriskt vinnande sätt.

Presentation

Elaine Eksvärd är retorikkonsult, föreläsare, författare och entreprenör. Genom att sätta fokus på modern retorik har hon gjort strategierna bakom vardagsmakt, härskarteknik och effektiv kommunikation lättillgängliga för fler. Hon pratar om retorik i praktiken som alla, oavsett yrke, har nytta av. Elaine har grundat och är VD för Snacka Snyggt retorikbyrå som har 8 medarbetare.

Genom att förpacka retorikens konster på ett nytt och unikt sätt har Elaine Eksvärd byggt ett framgångsrikt varumärke som gjort henne till det självklara valet som retorikexpert i media där hon talar om alltifrån vardagsretorik till politisk retorik. Hon har tex varit expertkommentator i de svenska och amerikanska politiska valen.

Elaine är också författare till de bästsäljande böckerna Vardagsmakt, Härskarteknik och Snacka Snyggt. Hon driver en av Sveriges mest lästa bloggar och inspirerar dagligen människor till att bli den bästa retoriska versionen av sig själva.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges absolut främsta föreläsare. Hon har delat scen med Tony Blair, Göran Persson och Fredrik Skavlan – och fyller stora föreläsningssalar med sitt eget namn. Boka en föreläsning med Elaine Eksvärd när ni vill ha stor igenkänning, aha-känsla, mycket skratt och såklart praktiska verktyg för att kommunicera effektivare.

Digitala möten och slagkraftig kommunikation
Att få folk att vilja lyssna är en utmaning i dagens samhälle. I denna nya föreläsning ger Elaine Eksvärd er ett ”survival kit” att ha när man ska kommunicera digitalt. Fem enkla regler för att få folk att vilja lyssna på dig via skärmen. Utöver det ger hon dig slagkraftiga knep för att innehållsmässigt få folks öron att expandera så att ditt budskap inte bara når ut, det går in också. En härlig kompott av tekniktänk, kroppsspråk, budskap, tilltal framfört av Sveriges främsta retoriker som alltid kombinerar kunskap och allvar med en stor dos av humor och inspiration!

Vi måste prata – om våra största kommunikationsutmaningar i vardagen
Är det att stå inför folk som skrämmer mest? Det var det förr, men det folk tycker är läskigare i modern tid är något helt annat. Att avsluta en relation oavsett om det är kärlek eller professionellt, tycker svenska folket är läskigt. Att ge feedback, kallprata och blotta sina behov är tre ytterligare skräckisar som man helst undviker.

Elaine Eksvärd går igenom alla nio och ger även retoriska lösningar som kommer göra dig trygg när dessa utmaningar väl hittar dig. För det gör dom oavsett hur bra du är på att gömma dig. Denna föreläsning är klockren för dig som vill ha en arbetsplats som ska ha svart bälte i att hantera svåra sitsar snyggt.

Snacka Snyggt – konsten att få folk att lyssna
Det är när pulsen plötsligt börjar slå snabbt när någon pratar. Det är när man kan lyssna på en person en hel dag och känna sig riktigt peppad. Personer som lyckas med det här snackar snyggt, och det finns vägar dit.

Elaine Eksvärd ger verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. Kan du tala, så kan Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna. Vill du lära dig snacka snyggt eller slipa ditt redan snygga snack? Då är det här föreläsningen för dig!

Härskarteknik – konsten att hantera besvärliga typer snyggt
Har du lämnat ett sammanhang med ett missnöje som du inte kan sätta fingret på? Har du lämnat ett gruppsamtal där du inte känt dig sedd? Då har du med största sannolikhet blivit härskad över, och det är sällan trevligt. Varför? Därför du görs mindre än du är och det är svårt att säga exakt varför.

Med humor och värme delar Elaine Eksvärd med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker.

Inspirerande ledarskap – gör ditt budskap attraktivt för andra
Förmågan att inspirera och entusiasmera andra människor är en egenskap som kännetecknar skickliga ledare. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera sina medarbetare, behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine Eksvärd ger er verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Målet är att du som ledare ska lära dig konsten att göra ditt budskap attraktivt för medarbetarna. Vi erbjuder retorikseminarier för just din ledningsgrupp eller chefsnätverk, där ni förses med verktyg för att kunna klara av er ledarskapskommunikation på bästa sätt.

Vardagsmakt – tio strategier som ger och genomskådar makt
Få medger att de vill ha makt, men när vi använder ordet ”inflytande” så skriver många under på att det vill ha det. Det är exakt det du verktygen för i denna föreläsning. Efter att ha studerat makthavare i en decennium så har jag samlat de maktstrategier som du kan använda i din vardag. Vill du lära dig när tystnad ger mer inflytande än det talade ordet? Lyckas tackla dom som får alla sina åsikter att låta som fakta? Och vill du att andra inte bara ska lyssna på dig, utan också göra som du vill?

Du har mer makt än du tror, du kan få mer makt än du har, mycket mer. Under föreläsningen Vardagsmakt får du tio nya maktstrategier som du kan använda direkt efter föreläsningen.

Knäck generationskoderna – så formade din tid din karaktär
Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

En krokig väg mot fåtöljen – en personlig inspirationsföreläsning
Elaine Eksvärd fick en taskig start i livet, men med medvetna val så fick hon en riktigt bra fortsättning. Vi får träffa personen bakom retorikern och följa med på en krokig resa som ger både skratt, sorg och hopp.

Hon delar med sig av vikten att se personer för vad de gjort, inte för de titlar de biologiskt fått som tex ”pappa”. Att hitta en egensnickrad pappa i himlen när hon sagt upp kontakten med förövaren på jorden. Att ha levande änglar i detta liv som en lågstadielärare, en mentor och krigarmamma.

Förklaringen bakom framgångssagor som hennes storsäljande retorikböcker och sociala kampanjer för att brottsäkra varenda förskola i Sverige. Det är en resa att inspireras av och en känslomässig bergochdalbana som landar med en riktigt bra känsla. Denna personliga inspirationsföreläsning vill ni inte missa.

”Va inte så svensk”
Den här föreläsningen för er som vill prata mångfald och integration på ett konstruktivt sätt. Elaine står i gränslandet ”invandrare” – fast hon aldrig vandrat in – och svensk. Uppväxt i en av Stockholms invandrartäta förorter har hon sett rasismen från två olika perspektiv – både drabbad som svensk och mörkhyad. En kombination folk sällan tror är möjlig. Med humor, värme och mycket allvar berättar hon om rasismens många ansikten och kulturer. Hur ”de mixades land – Brasilien” är där hudfärgen känts allra mest. Efter denna föreläsning kommer du känna att ni har konkreta frågeställningar och en retorik att börja använda för att nå både mångfald och integration. Har ni mångfald på agendan så är det här föreläsningen ni vill ha på schemat.

Boka en föreläsning eller workshop med Elaine Eksvärd på 031-780 32 35

Stora Ledarskapsdagen
Uddevalla Näringsliv
Alandica
Pedagogiskt Centrum
Kvalitetsmässan
NetPort Science Park
Gävleborgs Entreprenörsdag
Valtech Experience Day
Mäklarhuset
Webbdagarna

– Utsedd till Årets Talare 2016
– VD och grundare Snacka Snyggt retorikbyrå med 8 medarbetare
– Författare till Vi måste prata, Medan han lever, Vardagsmakt, Härskarteknik, Du är din generation samt Snacka Snyggt
– Utsedd till en av näringslivets superkommunikatörer
– Nominerad till Stora Talarpriset
– Expertkommentator svenska och amerikanska val
– Driver en av Sveriges största bloggar
– Har grundat föreningen Treskablinoll som arbetar för barns rätt till en trygg barndom

 • Elaine var mycket mycket bra och inspirerande! 5 av 5 stjärnor till henne.

 • Det absolut bästa var Elaines föreläsning!

 • Elaine var bland de bättre och roligare föreläsare jag hört på länge.

 • Retoriktjejen Elaine var fantastisk!

 • Elaine var mycket mycket bra och inspirerande! 5 av 5 stjärnor till henne.

 • Det absolut bästa var Elaines föreläsning!

 • Elaine var bland de bättre och roligare föreläsare jag hört på länge.

 • Retoriktjejen Elaine var fantastisk!

Close