Boken #jagärhär – 97 röster om mod

10 jun 2018

I maj 2016 var det som om all den kraft och medmänsklighet som svepte in över Sverige hösten innan slog bakut. Ord som alternativa fakta och filterbubblor var ännu inte etablerade i folkmun och kriget om informationen härjade för fullt. Tonen var hätsk och sakfrågorna hamnade i skymundan. Istället kom propaganda, hot och hat att dominera debatten. Fredagen den 13 maj 2016 startades därför Facebook-gruppen #jagärhär av journalisten Mina Dennert. För att ge alla samma chans att göra sin åsikt hörd. För att lyfta, stötta och stärka de röster som blir hotade till tystnad.

#jagärhär är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande samhälle utan hat. Över 70.000 nätvandrare har slutit upp bakom Mina Dennerts initiativ #jagärhär. Genom civilkurage städar medlemmarna upp rasistiska, kränkande och faktaskeva kommentarer på internet. #jagärhär vill gjuta mod i människor och få dem att engagera sig, ta plats och tydligt visa var de står för att förhindra normalisering av rasism, sexism och andra trakasserier.

Nu har #jagärhär-boken släppts med texter och bilder av gruppen #jagärhär, Eva Dahlgren, Alex Schulman, Saga Becker, Jan Stenmark, Susanna Alakoski, Rickard Söderberg, Sara Granér, Emma Knyckare, Björn Ulvaeus, Jan Guillou, Alexandra Pascalidou, Dilba Dilbahar Demirbag och Mikael Niemi och många fler.

Närmare 100 ”jagärhärare” ger kraft med sina personliga berättelser om mod, hopp och kärlek. Sätt upp boken #jagärhär på listan över semesterlitteratur att hinna med i sommar!

Mina Dennert är utbildad journalist med erfarenhet från tv och radio. Hon har också en masterutbildning i entreprenörskap, har startat och drivit flera sajter, samt arbetat som kommunikatör, copywriter och creative director. När Mina upplevde en normalisering av hat i det offentliga rummet och att högljudda rasistiska röster blev vardag skapade hon Facebookgruppen #jagärhär. Tillsammans står de upp mot hot, kränkningar och fejkade nyheter i kommentarsfält på internet. Anna Lindh-priset, Årets superkommunikatör, Årets Samhällsaktör och Årets Rättvisepris är några av de utmärkelser som journalisten Mina Dennert har tagit emot för #jagärhär. Nu är hon aktuell boken #jagärhär som samlar 97 röster om mod.

Boka en föreläsning med Mina Dennert om civilkurage, fake news, filterbubblor och ett mer inkluderande samhälle på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med #jagärhär-grundaren Mina Dennert här

Mina Dennert är aktuell med boken #jagärhär om mod, frihet och kärlek.

Foto: Lisa Ahlqvist