Dålig mamma eller superkvinna? Ny bok av Therese Albrechtson

6 dec 2017

Är du en kvinna som vill ha både barn och karriär? I så fall känner du igen dig i boken Dålig mamma eller superkvinna? Här har entreprenören Therese Albrechtson samlat ett trettiotal berättelser från inflytelserika kvinnor om hur det är att vara mamma och karriärkvinna i ett av världens mest jämställda länder – där framgången inte sällan går hand i hand med utbrändhet, skilsmässor, skam och skuld.

När Therese Albrechtson fick barn blev det uppenbart för henne hur olika mäns och kvinnors spelplaner fortfarande är i Sverige. Hon beslöt sig för att ta reda på om fler hade upplevt samma sak. Resultatet blev en bok späckad med öppenhjärtiga intervjuer med 30 av Sveriges mest framgångsrika kvinnor i olika branscher.

Några av de intervjuade personerna är Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg, Gudrun Schyman, Karin Adelsköld och Elaine Eksvärd. I boken Dålig mamma eller superkvinna? sammanställer Therese Albrechtson deras erfarenheter för att lyfta fram de problem som drabbar kvinnor som både vill satsa på sitt arbete och vara mammor. Therese berättar också om sina egna erfarenheter, redogör för forskning och statistik och i bokens andra del finns ”lösningar” och tips om hur kvinnor i karriären kan hantera krav och förväntningar.

En mamma som är framgångsrik blir hårt behandlad av sin omgivning – från dagispersonalen och arbetskamrater till kompletta främlingar. Hur gör de mammor som har ett krävande arbetsliv? Hur har de praktiskt löst sitt vardagspussel? Vilket pris har de fått betala?

”Jag har till och med blivit anmäld till socialen av folk som tror att jag inte tar hand om mina barn eftersom jag syns så mycket i TV-rutan.” – Jessica Almenäs

Therese Albrechtson startade sitt första företag direkt efter gymnasiet och brukar kallas för superentreprenör. Hon är 32 år och driver i dag två aktiebolag. Therese är en uppskattad inspiratör och anlitas som föreläsare av såväl näringsliv och politiker som skolor. Att fokusera på möjligheter istället för hinder och att våga misslyckas för att lyckas har blivit några av hennes ledord.

Therese Albrechtson har snart gjort 1000 föreläsningar i 12 länder inom bl.a. entreprenörskap, mod och positivt tänkande. Nu kan du även boka Therese för föreläsningar och paneldebatter på teman kring barn och karriär med utgångspunkt i boken ”Dålig mamma eller superkvinna?” där kända kvinnors erfarenheter kompletteras med forskning, statistik och lösningar på hur kvinnor i karriären kan hantera krav och förväntningar samt vad samhället måste göra för att stoppa den negativa trenden med sjukskrivningar, utbrändhet, skilsmässor, skam och skuld.

Boka en föreläsning med Therese Albrechtson, författare till ”Dålig mamma eller superkvinna?” på teman kring entreprenörskap, föräldraskap, jämställdhet, stress och självkänsla på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Therese Albrechtson här

Therese Albrechtson är aktuell med boken Dålig mamma eller superkvinna där hon intervjuat 30 kända kvinnor om karriär och framgång.

Författaren Therese Albrechtson (tv) med komikern Karin Adelsköld som är intervjuad i boken.

Ebba Busch Thor är en av de intervjuade kvinnorna i Therese Albrechtsons bok Dålig mamma eller superkvinna?

Ebba Busch Thor (tv) är en av de framgångsrika kvinnorna i boken.

30 framgångsrika kvinnor delar sina erfarenheter i boken Dålig mamma eller superkvinna?

30 framgångsrika kvinnor delar sina erfarenheter i boken Dålig mamma eller superkvinna? Boken är skriven av Therese Albrechtson och Maria Otterling.