Therese Albrechtson

Serieentreprenör och inspiratör

Therese Albrechtson har blivit utsedd till Sveriges mest ovanliga företagare. Hon är en mycket uppskattad och anlitad inspiratör av såväl näringsliv, politiker som skolungdomar. Aktuell med boken "F-uck psykisk ohälsa" om vägen till bättre mående. Humor och energi beskriver Therese på scenen när hon generöst delar konkreta tips och egna misstag. Boka en inspirerande Therese Albrechtson föreläsning om psykisk hälsa, entreprenörskap, karriär och föräldraskap!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • F-uck psykisk ohälsa – vägen till bättre mående
 • Må bättre, prestera mer & bli ledaren i ditt liv
 • Lyckas på jobbet & ha familj med hälsan i behåll
 • Kvinna - karriär - föräldraskap
 • Våga vinna
 • Tillväxtnycklar
 • Therese anpassar sina föreläsningar efter målgrupp
 • Moderator

Presentation

Therese Albrechtson är entreprenören som vid 19 års ålder bestämde sig för att tacka nej till Handelshögskolan och istället satsa på sin affärsidé Bodyguard Säkerhetsprodukter (självförsvarsspray) som varit ett projekt i Ung Företagsamhet. Att gå emot strömmen och allas förvarningar om att ”Tänk om du misslyckas” gjorde inte starten lätt men genom en stark tro till sig själv och en enorm inställning fanns bara frasen ”Tänk om jag lyckas” i hennes huvud. Vid 22-års ålder hade hon startat fyra företag och utsetts till Sveriges mest ovanliga företagare och Europas bästa unga entreprenör av Business Week.

Therese Albrechtson har idag drivit upp och sålt av flera företag. Ett av de mest uppmärksammade är utbildningsföretaget Academy of Excellence vars affärsidé är att ge entreprenörer nyckeln till extrem tillväxt, från 5 till 50 miljoner. Therese har sammanfattat och komprimerat hela utbildningen till en föreläsning där ni får ta del av de viktigaste delarna för att nå tillväxt.

Nu är Therese Albrechtson också aktuell med sin andra bok ”Dålig mamma… eller superkvinna? Barn och karriär – så klarar du de orimliga kraven” där hon intervjuat 30 av Sveriges mest framgångsrika kvinnor kring karriär och föräldraskap, bl.a Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Camilla Läckberg, Jessica Almenäs, Isabella Löwengrip och Elaine Eksvärd.

Therese Albrechtson har gjort 1000 föreläsningar i 12 länder inom bl.a. entreprenörskap, mod och positivt tänkande. Nu kan du även boka Therese för föreläsningar och paneldebatter på teman kring barn och karriär med utgångspunkt i den nya boken. Här lyfter hon forskning, statistik och lösningar på hur kvinnor i karriären kan hantera krav och förväntningar samt vad samhället måste göra för att stoppa den negativa trenden med sjukskrivningar, utbrändhet, skilsmässor, skam och skuld.

I sina föreläsningar delar Therese Albrechtson på ett humoristiskt sätt med sig av sina misstag, ledord och milstolpar. Hon låter också deltagarna aktivt vara med och lära genom olika övningar. På ett jordnära sätt skapar Therese en känsla av att ”ingenting är omöjligt” och hennes entusiasm smittar av sig.

Boka en föreläsning med Therese Albrechtson på teman kring entreprenörskap, föräldraskap, jämställdhet, stress och självkänsla!

Lyckas på jobbet & ha familj med hälsan i behåll?
Vi är Europas mest Stressade folk över att få ihop familjeliv och arbetsliv. Stress och utmattning ökar lavinartat och är ett stort problem i vårt samhälle. Det finns mycket du själv kan göra för att må bättre. Men vad gör man och vilka verktyg kan man jobba med i vardagen?

En föreläsning om hur vi kan hantera krav och förväntningar, den digitala närvaron och ständiga uppkopplingen som aldrig får våra hjärnor att vila, livspusslet och vad som krävs för att må bra. Dessutom pratar vi om hur vi kan sträva efter att förebygga istället för att behandla psykisk ohälsa, utbrändhet och stress. Det tjänar både företagen, samhället och inte minst den enskilda individen på.

En föreläsning full med energi, allvarliga känslosamma tankar och forskning/statistik tillsammans med mycket humor och konkreta verktyg. Therese delar med sig av sina erfarenheter och tipsar utifrån de intervjuer hon gjort med forskare, psykologer och kvinnor i karriären.

Kvinna – karriär – föräldraskap
Kan man vara mamma, lukta galonbyxor, torkskåp och ha välling på tröjan och ändå vara affärskvinna/entreprenör?

Therese Albrechtson delar med sig av sina erfarenheter och tipsar om hur kvinnor i karriären kan hantera krav och förväntningar, varför det är större risk för kvinnor än män att bli utbrända. Hennes inspirerande föreläsning baseras på den ppmärksammade boken ”Dålig mamma…eller superkvinna? Barn och karriär – så klarar du de orimliga kraven” som hon är författare till.

-Jag älskar mina barn och att vara mamma men jag älskar också mitt liv som föreläsare och författare. Jag har ju alltid trott att det var en kombination möjlig att hantera. Låt mig berätta mer i min föreläsning Kvinna – Karriär – Föräldraskap!

Våga vinna
En gammal idrottsklyscha kanske men det ligger mycket i detta begrepp. Men rätt inställning kan förflytta berg. Det kanske var en överdrift men det kan helt säkert utveckla ditt företag i den riktning du vill. All förändring börjar med dig som person. Då krävs ett aktivt och ett tränat självledarskap. Det gör att du som person växer och får en positiv personlig utveckling. Genom att träna upp en stark inre trygghet så kommer du ha större chans att våga gå utanför din komfortzon. Det är utanför den zonen som utveckling sker. Detta föredrag är, enligt åhörarna från de knappt 1000 uppdrag hon gjort på temat, – en föreläsning med mycket energi, lättsam, inspirerande och massor av tänkvärda ord i samband med mycket humor. Therese delar med sig av sina erfarenheter och hennes föreläsning kommer inspirera dig till att våga vinna och en känsla av att ”Ingenting är omöjligt”.

Tillväxtnycklar
Therese Albrechtson grundade tillsammans med en kollega företaget Academy of Excellence 2010. Hon hade varit småföretagare i några år och tyckte det var svårt att veta hur man skulle ta sitt företag till nästa nivå. Genom intervjuer med ett hundratals framgångsrika superentreprenörer fick hon fram mängder av svar på ”Vad är era framgångsnycklar? Detta sammanställdes till en utbildning som baserades på 10 st tillväxtnycklar. Över 950 st entreprenörer/VD:ar har gått igenom utbildningen med 10 av Sveriges främsta experter och superentreprenörer som ”lärare”. Therese har sammanfattat och komprimerat hela utbildningen till en föreläsning där NI får ta del av de viktigaste delarna för att nå tillväxt.

Therese Albrechtson hjälper dig att finna vägen till framgång genom energi, inspiration och framförallt konkreta verktyg.

Förutom föreläsningar i ämnet kan du boka Therese Albrechtson för paneldebatter, samtal och leda workshops. Ring 031-780 32 35 för snabb hjälp.

Utbildningsförvaltningen
Svenskt Näringsliv
Regeringen
IHM Business School
KPMG
Ernst & young
Oxford University
Audi
Telia
Stadium
Västra Götalandsregionen
Kristianstad kommun
Veckans Affärer
Bring
Swedbank
IKEA
BDO
Apotek Hjärtat

– Författare till flera böcker
– Utsedd till Europas bästa unga entreprenör av Business Week
– EU-ambassadör för kvinnors företagande
– Årets Kvinna av Damernas Värld
– Finalist i Beautiful Business Award
– Nominerad till Young Entrepreneur of the Year Award
– Ambassadör för kvinnors företagande
– En av Årets Framtida Kvinnliga Ledare
– Utsedd till Sveriges ovanligaste företagare
– Årets Uppstickare
– Årets Nytänk

 • Jättestort tack till Dig för Din medverkan och insats igår. Jag tror att Du själv kunde märka att Du "gick hem" med bra respons från såväl skolminister som våra medarbetare.

  • Göran Ohlsson, Utbildningschef Göteborg
 • Therese är en stor förebild i sitt entreprenörskap. Med enorm energi och sprudlande engagemang har hon redan hunnit starta och driva flera företag framgångsrikt. Hennes passion för entreprenörskap smittar av sig till andra. Som författare och föreläsare gör Therese en viktig insatts för att fler kvinnor och unga ska våga ta steget och förverkliga sina drömmar om ett eget företag.

  • Maud Olofsson, Näringsminister
 • Våga, vårda vinn – de ledorden kommer jag aldrig glömma Therese. Otroligt inspirerande!

  • Jan Björklund, Folkpartiets ledare samt Skolminister
 • Jättestort tack till Dig för Din medverkan och insats igår. Jag tror att Du själv kunde märka att Du "gick hem" med bra respons från såväl skolminister som våra medarbetare.

  • Göran Ohlsson, Utbildningschef Göteborg
 • Therese är en stor förebild i sitt entreprenörskap. Med enorm energi och sprudlande engagemang har hon redan hunnit starta och driva flera företag framgångsrikt. Hennes passion för entreprenörskap smittar av sig till andra. Som författare och föreläsare gör Therese en viktig insatts för att fler kvinnor och unga ska våga ta steget och förverkliga sina drömmar om ett eget företag.

  • Maud Olofsson, Näringsminister
 • Våga, vårda vinn – de ledorden kommer jag aldrig glömma Therese. Otroligt inspirerande!

  • Jan Björklund, Folkpartiets ledare samt Skolminister
Close