Emma Knyckare är Årets mama i show + bok

25 maj 2018

Emma Knyckare åker på Sverigeturné med sin första egna scenföreställning – Årets Mama. Föreställningen är inspirerad av Emmas bok ”Hit med flaskan” som kom ut under våren och skildrar den första tiden som förälder. Två tips på roliga Mors Dag presenter helt enkelt!

I höst är det dags för Emma Knyckare att ha premiär med sin första egna föreställning Årets Mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek. Den 4 oktober är det premiär i Göteborg och föreställningen fortsätter sedan på turné på 11 orter runt om i landet, bl.a. får Varberg, Linköping, Malmö och Karlstad besök.

Föreställningen Årets Mama är inspirerad av Emmas Knyckares bok Hit med flaskan!: handbok för panikslagna mammor där Emma ger en personlig skildring av mammablivandet. En komisk och ärlig mammabok med hög igenkänningsfaktor för en ny generation. Nu tar hon ut svängarna när det är dags att komma ur den egna lilla privata bubblan och skoja om föräldraskapet. Allt från familjeliv.se, oigenkännliga pattar till att smygspela Nintendo på toaletten ska avhandlas. ”Ta vara på den här tiden” är det många som säger till oss föräldrar men vem ska ta vara på oss? undrar Emma Knyckare.

– ”Det skall bli så otroligt gött att få göra den här föreställningen. Det är min första egna show och det är dags att ta mig ut från lägenheten med alla funderingar och trams jag lurat ihop sen min dotter Maggan kom. Ut med lillan, in med prillan!” säger Emma.

När Emma Knyckare upptäcker att hon är gravid firar hon med en sista snusprilla och sedan förändras livet för alltid. Här tar hon oss med på sin lika panikslagna som fantastiska resa in i mammalivet. Med drastisk humor skildrar hon graviditetens vedermödor och glädjeämnen. Från att svälla upp och se ut som Jabba the Hutt i Star Wars och inte längre få plats på spinningcykeln, till att för första gången höra sin bebis hjärtljud och slutligen få möta lilla Maggan. Naket och ogenerat behandlar hon ämnen som kejsarsnitt, amning, abort, bonusbarn, mammakroppen och småbarnsåren.

Emma Knyckare är Årets Mama, komiker och radioprofil (Morgonpasset, Tankesmedjan, Musikhjälpen och Knyckare i P3). Hösten 2018 turnerar hon med sin första egna show Årets Mama baserad på hennes bok Hit med Flaskan! Hon driver även podcasten Förstagångenpodden, har arbetat som krönikör och är initiativtagare till den uppmärksammade och mansfriafestivalen Statement festival. Dessutom en populär konferencier och komiker hos företag och organisationer.

Boka Emma Knyckare som komiker, konferencier eller en föreläsning om jämställdhet på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Emma Knyckare

Emma Knyckare turnerar med egna showen Årets Mama.Emma Knyckare är aktuell med boken Hit med flaskan och showen Årets Mama.