Josefin Johansson

Komiker, konferencier & allsångsledare

Sjunger lika bra som hon skämtar! Och allmänbildad som få. Josefin Johansson är programledare för "Smartare än en femteklassare" och dessutom På Spåret-vinnare. Josefin har skrivit och agerat för TV och radio sedan 2006 då hennes karriär började på Sveriges Radio P3, tex för Allsång på Skansen, Robins och Extra Extra. Som komiker har hon även stått på scener i bl.a. i England, Japan och Tyskland. Boka Josefin Johansson för en peppande föreläsning, allsång, standup eller som rolig konferencier!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Föreläsningen ”Så får du ett nobelpris”
 • Fräck frågesport för firmafest! - med humorkollegan Emma Knyckare
 • Josefinitos Power Hour - En timme power, energi och skoj!
 • My Little Allsång - en härlig teambuilding-aktivitet och energiboost till konferensen.
 • Konferencier, moderator och programledare

Presentation

Josefin Johansson är en talangfull mångsysslare som sjunger lika bra som hon skämtar och allra helst i kombination om hon själv får välja. Hon har skrivit och agerat för TV och radio sedan år 2006 då hennes karriär började på Sveriges Radio P3. Sedan dess har hon arbetat med flera av Sveriges mest populära program såsom Allsång på Skansen, Så ska det låta, Intresseklubben, Kändisbarnvakten, Det stora matslaget, Dobidoo, Extra Extra, Morgonpasset och Musikguiden i P3. Dessutom har hon jobbat som manusförfattare för t.ex. Robins, Gabba Gabba och Helt Sant – ett roligt vetenskapsprogram för barn. Nu är Josefin Johansson aktuell som programledare för Smartare än en femteklassare. Hon är dessutom en av få som kan kalla sig På Spåret-vinnare.

Utöver TV och radio står Josefin Johansson mer än gärna på scen som komiker, konferencier och allsångsledare. Sedan år 2009 har hon ståuppat runt om i Sverige och på senare tid även utomlands i tex. England, Japan och Tyskland. Josefin Johansson utsågs till Årets kvinnliga komiker 2018 och har varit nominerad ytterligare två gånger, och hennes turnerande föreställning Tjejgrejer har varit nominerad till Årets föreställning. Josefin har även skrivit och medverkar i teaterföreställningen ”Drottningsylt” samt författat boken med samma namn.

Josefin Johansson är en färgstark komiker med stor drivkraft och smittande energi. Som allsångsledare med hennes egen 90-tals inspirerade allsång My Little Allsång ger hon er en härlig teambuildingaktivitet och energiboost till konferensen. Tillsammans med kollegan Emma Knyckare får ni en oslagbar duo att boka som konferencierer eller galavärdar. De har exempelvis lett Svenska Standup-galan tillsammans och driver även Humorkollo för att få fler tjejer till standup-scenen.

Boka härliga Josefin Johansson för en peppande föreläsning, standup, allsång eller som rolig konferencier!

Foto: Kitty Lingmerth

Föreläsningen ”Så får du ett nobelpris”
Pang! Bang! Bom! I Nobelprisets drygt 120-åriga explosiva historia har över 1000 pris delats ut och av dom har antalet som gått till kvinnor varit: 58 stycken. Vi tittar närmare på några av dom och hur dom betett sig för att kamma hem en av världens tyngsta utmärkelser. Någon till och med två stycken! Vad är framgångsfaktorn? Vi undersöker arbetsmiljön, kollegor och andra HR-frågor. Hur forskar man i ett stall? Kan man ha ett labb i sovrummet? Ska man verkligen testa sin uppfinning på sig själv? Josefin berättar: Så får du ett Nobelpris!

Fräck frågesport för firmafest!
Vem är världens rikaste katt? Vilken sås passar bäst? Hur är arbetsvillkoren i Ullared? Det är saker du inte undrade men efter denna stund kommer älska att veta. Emma Knyckare, halländska stjärnan från podden Flashback forever och Josefin Johansson, tv-quiz-queen du sett i både På spåret och Smartare än en femteklassare ger er en omgång i fantasifulla frågor med deras karakteristiska charm samt dialekt. Det blir musik! Det blir sång! Det blir garanterat kul och förvånansvärt lärorikt! Kom, quizza och ha en rolig stund med denna oslagbara komikerduo.

Josefinitos Power Hour
Josefinitos Power Hour är precis vad det låter. En timme power, energi och skoj! Vi har alla suttit i slutet av seminariedagen och säckat ihop. Konferensen vägrar lyfta. Det mysiga afterwork-minglet startar liksom inte. Det är dags för Josefinito Power Hour. Med sitt direkta tilltal och smittsamma energi skjutsar allas vårt glädjebatteri Jossan Johansson igång vilken tillställning som helst. Med egen eurodisco, andra bekanta bitar och höga knän går det inte sitta still. Snart skrålar både du och kollegan med i låtar ni inte visste ni kunde!

My Little Allsång
Förutom att vara en knivskarp konferencier eller en jätterolig ståuppare kan Josefin även agera allsångsledare med hennes egna 90-tals-allsång ”My Little Allsång” – en härlig teambuilding-aktivitet och energiboost till konferensen.

Boka Josefin Johansson för standup, en föreläsning, som rolig konferencier eller för allsång på 031-780 32 35.

Prideparaden
Nordisk forum
Ung Scen Öst
Scanco
Oslipat Jönköping
Svenska Standupgalan
Comedy Café Berlin
The Bill Murray London
Inusual Project Barcelona

– Utsedd till Årets Kvinnliga Komiker 2018 samt nominerad ytterligare 2 gånger
– Vinnare av På Spåret 2018
– Driver den populära podden Josefinito Pod
– Grundat Humorkollo för unga tjejer
– Turnerat med egna produktioner
– Skrivit och agerat för radio och TV sedan år 2006
– Deltagare i På Spåret

 • Så hade jag med mig en systerson som till vardags är nollåtta och springer på ståuppklubbar – han medgav att han aldrig har några förväntningar när kvinnliga komiker äntrar scenen men blev svårt imponerad och utsåg dig till Sveriges bästa kvnnliga komiker. Själv tar jag bort “kvinnliga” och håller med.

  • Publik standup
 • Vill bara säga att jag tycker att du är så sjukt rolig och cool! Hoppas verkligen att Josefinito show får fler avsnitt, det är definitivt det roligaste som någonsin bott i min mp3-spelare, möjligen det roligaste jag hört någon gång.

  • Erica podfan
 • Så hade jag med mig en systerson som till vardags är nollåtta och springer på ståuppklubbar – han medgav att han aldrig har några förväntningar när kvinnliga komiker äntrar scenen men blev svårt imponerad och utsåg dig till Sveriges bästa kvnnliga komiker. Själv tar jag bort “kvinnliga” och håller med.

  • Publik standup
 • Vill bara säga att jag tycker att du är så sjukt rolig och cool! Hoppas verkligen att Josefinito show får fler avsnitt, det är definitivt det roligaste som någonsin bott i min mp3-spelare, möjligen det roligaste jag hört någon gång.

  • Erica podfan
Close