Felicia Feldt & Mian Lodalen

Om föräldraskap och försoning

Som föreläsare och författare till böckerna "Felicia försvann" och "Dårens dotter" har Felicia Feldt och Mian Lodalen båda gjort det förbjudna och skrivit utlämnande och personliga självbiografier om föräldrar som ännu är i livet. I en högaktuell föreläsning, lett av Mian Lodalen är huvudfokus Felicia Feldts upplevelser av att vara dotter till en av Sveriges främsta barnexperter. Här handlar det om att ta makten över sitt eget liv och komma tillbaka, trots en sårig start i livet.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Anna Wahlgrens dotter om rätten att slippa försonas
  • Måste man förlåta?
  • Dårens dotter möter Anna Wahlgrens dotter i ett samtal om barndom, hämnd villkorslös kärlek och försoning
  • Att leva med missbrukande och gränslösa föräldrar

Presentation

Föreläsarna och författarna tar avstamp från sina romaner ”Dårens dotter” och den hett omdiskuterade ”Felicia försvann”. De talar i ett dynamiskt och utlämnande samtal om sin syn på självbiografins sanningar och konsekvenser, vinster och förluster. Om att ta makten över sitt eget liv och komma tillbaka, trots en sårig start i livet. Man ställer den brännande frågan om man till varje pris måste försonas. 
I det här mötet får publiken ta del av både djupaste allvar och öppenhjärtig humor.

Utifrån personliga erfarenheter synliggörs utsatthet i en gränslös vuxenvärld som präglats av missbruk och de ställer vågade frågor om hämndkänslor, villkoren för moder- respektive faderskap, barnets villkorslösa kärlek, samt den moraliska komplexiteten i att lämna ut sin förälder i det offentliga.

Felicia Feldt är författare, manusförfattare på en kommunikationsbyrå och sjuksköterska inom hemsjukvården.
 Aktuell med självbiografin ”Felicia försvann”.

Mian Lodalen är journalist och författare och har en rad romaner bakom sig. Den kritikerrosade och självbiografiska barndomsskildringen ”Dårens dotter” är utgångspunkten för samtalet med Felicia Feldt.

Både Felicia Feldt och Mian Lodalen är på varsitt håll flitigt anlitade som föredragshållare.

Dieselverkstan Nacka, Stockholm
Bokens afton, Sundsvall
Litterärt Café, Nyköping
Just Event, Jönköping
Universitet samt Wasa kyrkan, Umeå