Ann Söderlund & Sanna Lundell

Medberoende och djävulsdans

Med den omtalade dokumentärserien Djävulsdansen på SVT uppmärksammade Ann Söderlund och Sanna Lundell ämnet medberoende. Serien sågs av över 1 miljon tittare och blev oerhört omskriven. Genom Djävulsdansen har de satt fokus på ett viktigt ämne som berör stora delar av Sveriges befolkning. Hur vet man att man är medberoende och hur hjälper man någon? Med en varm ton förmedlar Ann och Sanna en ärlig föreläsning fylld med fakta, humor, goda råd och vägledning. Boka en föreläsning här.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Djävulsdansen - Så blir man fri från medberoende
  • Hur vet man att man är medberoende?
  • Vägen ut - Hur hjälper man någon?
  • Vi måste våga prata om det

Presentation

350.000 svenskar uppfyller kriteriet för alkoholberoende. Lägg sedan till spelmissbruk, psykisk ohälsa, sexmissbruk och drogberoende för att inse vidden av hur många människor som lever nära någon som missbrukar. Ann Söderlund och Sanna Lundell uppmärksammade ämnet medberoende med den omtalade dokumentärserie Djävulsdansen på SVT. Serien sågs av över 1 miljon tittare och blev oerhört omskriven. ”Det kändes som att lyfta på locket till en jättestor hemlighet”, säger Ann Söderlund.

Ann Söderlund är journalist, författare, bloggare och programledare. Hon blev känd för den stora publiken med det Kristallennominerade programmet ”Söderlund och Bie” och som krönikör i tidningarna Amelia och Mama. Ann är också en omtyckt konferencier och föreläsare med en trogen publik. Ann är känd för att säga vad hon tycker i alla lägen och kännetecknas av sin träffsäkra humor och sunda inställning till en galen värld.

Sanna Lundell är journalist, kolumnist och programledare. Hon är en av Aftonbladets mest lästa och omdebatterade kolumnister och bloggare – och för ämnen som solidaritet, feminism, antirasism och barnens rätt i samhället. Hon har gjort ett flertal tv-produktioner för TV3 och vann en Kristall för serien Stalkers. Sanna driver även bloggportalen ”Hästliv” och föreläser på teman kring hennes hjärtefrågor. Sanna Lundell är en intelligent och driven person som ofta får uttala sig i media om orättvisor och dagsaktuella frågor.

Genom Djävulsdansen har Ann Söderlund och Sanna Lundell satt fokus på ett viktigt ämne som berör stora delar av Sveriges befolkning. Med en ärlig och varm ton förmedlar de en spännande föreläsning fylld med fakta, humor, goda råd och vägledning. Boka en föreläsning med Ann Söderlund och Sanna Lundell om medberoende här.

Foto: Tove Falk-Olsson

Djävulsdansen – så blir man fri från medberoende.
Med egna anekdoter ur vardagen berättar Ann och Sanna om sin egen bakgrund och hur de blev medberoende.
Hur vet man att man är medberoende? Finns det någon särskild personlighetstyp som blir medberoende/beroende?
Vägen ut – Hur hjälper man någon? Forskning, egna erfarenheter, vad som händer om man lever i en relation där någon är medberoende. Vi måste våga prata om det – hur vi tar bort skammen och tabut kring ämnet.

Ann Söderlund och Sanna Lundell föreläser tillsammans eller var för sig. Boka en föreläsning med dem här.

Uppsala Universitet
Anhörighetskonferens Jönköping
Örebro kommun
NBV Mitt
Degerfors kyrka
Göteborgs Universitet
VAL-BO
IQ