Gunilla Dahlgren

Lilla Fruntimret om livet

Med sina sjutton böcker har Gunilla Dahlgren blivit ett känt begrepp genom Lilla Fruntimret. Med sin goda lyssnarförmåga och finurliga tankesätt har hon skapat härliga illustrationer som nått in i många svenska hjärtan samt blivit en populär föreläsare. Dessa tankar och funderingar använder hon även i kåseringar ute på företag och organisationer.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hitta pärlorna i vardagen

Presentation

Gunilla Dahlgren är utbildad modetecknare på Anders Beckmans skola i Stockholm. Hon är uppvuxen i Linköping och har varit bondkäring i Sörmland. Idag ägnar sig Gunilla åt att skriva och måla, hålla föredrag och föreläsningar runt om i landet.

Lilla Fruntimret föddes redan under Gunilla Dahlgrens tonårstid i hemstaden Linköping. Under 60-talet förekom Lilla Fruntimret i Damernas Värld, under namnet Lilla Värsta Jag. Under 70- och 80-talet blommade Lilla Fruntimret ut i tidningen Hälsa. Det har blivit fyra barnböcker och sjutton böcker med kommentarer och uttryck som är en blandning av Gunillas egna tolkningar av händelser och kommentarer som människor omkring henne har kläckt ur sig.

Gunilla kåserar om hur man hittar pärlorna i vardagen, att leva här och nu – vi har ingen garanti för morgondagen. Som föreläsare piggar Gunilla upp dig med enkla sanningar ur livet, roliga uttryck och historier som hon får av en generös omgivning.

Hitta pärlorna i vardagen – Kåserar om livet i synnerhet och karlar och barn i allmänhet. Vad vi kan göra när vi mår dåligt, vilket vi alla gör någon gång i livet.

Fortbildarna Örebro
Anhörigvården Vetlanda och Linköping
Bokmässan
Skådebanan Jönköping
Studieförbund
Nordiskt utbildningscentrum
IOGT-NTO
Jönköping Kommun

Författat över 20 böcker
Utbildad modetecknare
Varit bondkäring

  • Har aldrig skrattat så mycket på en timme!

    • Åhörare
  • Har aldrig skrattat så mycket på en timme!

    • Åhörare
Close