Ann Söderlund

Färgstark programledare

Ann Söderlund är en omtyckt programledare, föreläsare, författare och bloggare med stor och trogen publik. På teman som arbetsglädje, karriär, kreativitet, föräldraskap, mammaliv, barn och mat håller hon både underhållande föreläsningar och tar ton i debatten. Tillsammans med Sanna Lundell föreläser hon även kring medberoende utifrån den omtalade dokumentärserien Djävulsdansen som hade 1 miljon tittare på SVT. Ann Söderlund är också en mycket rutinerad och uppskattad konferencier.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • En bläckfiskmammas bekännelser - Hur går det att skriva böcker med fyra barn på ryggen?
  • Djävulsdansen (med Sanna Lundell) - så blir man fri från medberoende.
  • Så får du roligare på arbetsplatsen (med trubadur Max Landergård)
  • Man ska ha husvagn, en skumpa på kylning och en sexgunga – och andra myter kring den perfekta småbarnstiden (med trubadur Max Landergård).
  • Finns det verkligen dom som lagar maten i trendiga kokböcker? (med Johanna Westman)

Presentation

Ann Söderlund är journalist, författare, bloggare, föreläsare och programledare. Hon blev känd för den stora publiken med det Kristallennominerade programmet ”Söderlund och Bie” och som krönikör i tidningarna Amelia och Mama. Tillsammans med Sanna Lundell har hon gjort den omtalade dokumentärserien Djävulsdansen om medberoende. Serien blev oerhört omskriven och sågs av över 1 miljon tittare på SVT.

Ann är en mycket omtyckt författare och bloggare med en trogen och stor publik, inte minst i sociala medier. Hon står bland annat bakom bestsellern ”På smällen från A till Bebis” och ”Vi knullar ju ändå inte”. Ann får ofta uttala sig i frågor kring ämnet barn, föräldraskap och kvinnans roll i familjen. Hon är känd för att säga vad hon tycker i alla lägen och kännetecknas av sin träffsäkra humor och sunda inställning till en galen värld.

Ann Söderlund brukar ofta få höra att hon har ovanligt många strängar på sin lyra. Hon skriver, designar, föreläser, skådespelar, gör kokböcker, hörs i radio, tv och på sociala medier. Finns det någon hemlig formel bakom ett liv där kreativiteten flödar? I en egen föreläsning delar Ann med sig av sina bästa tips för att våga ta steget och skapa sin drömtillvaro. Tillsammans med trubadur Max Landergård har hon två olika föreläsningar som bjuder på musik, värme, humor och handfasta tips. Dels kan du anlita dem för att få upp ögonen för hur er arbetsplats kan bli roligare i en känna-igen-sig föreläsning som bjuder på både forskning, övningar och verktyg att ta med sig hem. I deras andra föreläsning behandlar de den intensiva, korta period vi kallar småbarnsåren – myter om den perfekta småbarnstiden och vad livets många oväntade skeden gör med oss.

Tillsammans med matboksförfattaren Johanna Westman håller Ann även en reflekterande, informativ och bitvis väldigt rolig föreläsning om vad vi har i maten, hur det påverkar oss, om sockerberoende verkligen finns samt vikten av måltiden som social samvaro. Men kanske det allra viktigaste: hur lagar man god och snygg mat snabbt.

Ann Söderlund är även en omtyckt programledare, moderator och konferencier.

Foto: Karl Nordlund för Djävulsdansen 2014, SVT

En bläckfiskmammas bekännelser – Hur går det att skriva böcker med fyra barn på ryggen? Vad har halvfabrikatsmetoden, guldfisklivet och Pippi-långstrump-filosofin med saken att göra? Hur får man en roligare och mera kreativ karriär?

Djävulsdansen (med Sanna Lundell) – så blir man fri från medberoende. Med forskning och egna anekdoter ur vardagen lär de oss att identifiera medberoende och bjuder på lösningar på hur man kan hjälpa någon.

Så får du roligare på arbetsplatsen (med trubadur Max Landergård) – Hur skapar vi värde på arbetsplatsen? Med scener och känna-igen-sig-situationer hämtade från en inte sällan skruvad verklighet, berättar de om hur man kan få sig själv, chefen, kollegerna och arbetsplatsen att bli roligare. Forskning och rön blandas med musik och engagerande övningar för publiken som får konkreta verktyg att ta med sig till arbetsplatsen.

Man ska ha husvagn, en skumpa på kylning och en sexgunga – och andra myter kring den perfekta småbarnstiden (med trubadur Max Landergård). En peppande, stärkande föreläsning för alla som själv är eller har träffat folk som är småbarnsföräldrar.

Finns det verkligen dom som lagar maten i trendiga kokböcker? (med Johanna Westman) – en reflekterande, informativ och rolig föreläsning om mat och hur det påverkar oss.

Ann är även en mycket omtyckt moderator, konferencier och programledare.

RFSU
Uppsala universitet
Anhörighets konferens Jönköping
Örebro kommun
Pysslingen förskolor
Älvsjömässan
Tidningen Mama
Göteborgs Universitet
Underbara barnmässan
Deflucan
Lindex
IQ

– Kristallennominerad
– Bästsäljande författare
– Krönikör och bloggare