Handbok för en hållbar människa – Catarina Rolfsdotter-Janssons 12:e bok

15 feb 2018

Catarina Rolfsdotter-Jansson är miljöjournalist, författare och yogainstruktör. Hon har ägnat sitt yrkesliv åt hur man bäst tar hand om sig själv och vår planet. Dessutom är hon en mycket uppskattad moderator och föreläsare i hållbarhetsfrågor. Handbok för en hållbar människa är Catarinas 12:e bok (!). Stort grattis till boken och den fina uppmärksamhet den redan har fått!

Vi är många som vill leva mer hållbart, men hur gör man för att ta hand om både planeten och sig själv samtidigt? Vi möts dagligen av rubriker om klimatförändringar, miljöförstöring, plast i haven och rester av bekämpningsmedel i maten. Samtidigt som vi försöker förhålla oss till de dystopiska nyheterna brottas vi med att få vår vardag med arbete, familj och träning att gå ihop. Då är det lätt hänt att vi väljer att blunda för både problem och möjligheter.

I Handbok för en hållbar människa (Roos&Tegner 2018) berättar Catarina Rolfsdotter-Jansson på ett inspirerande och lustfyllt sätt hur vi kan ställa om till ett mer hållbart sätt att leva och hitta kraften att göra skillnad. Om vi försöker hitta lugnet och tillförsikten i oss själva, med tekniker främst från yogans värld, minskar glappet mellan våra värderingar och handlingar. Det ger oss energi att göra skillnad, i allt från hur vi agerar, äter, shoppar till hur vi bor och reser.

Catarina Rolfsdotter-Jansson är kanske mest känd som programledare för SVT:s Arga doktorn. Hon är också en mycket efterfrågad moderator och föreläsare inom hållbarhet och hälsa. En rubrik hon ofta föreläser om är ”Framtidsspaning baklänges – 2050: Så fick vi en hållbar värld.” Catarina modererar konferenser inom alla tänkbara områden, men har sin djupaste kompetens inom områdena hållbar utveckling (energi, klimat, CSR, stadsplanering, trafik, bygg). Hon har även stor internationell erfarenhet och hade till exempel prestigeuppdraget att programleda invigningen av Eurovision i Malmö samt 43 presskonferenser varav flera sändes av EBU och SVT.

Boka Catarina Rolfsdotter-Jansson, författare till en Handbok för en hållbar människa, som moderator eller för en föreläsning om hållbarhet och hälsa på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Catarina Rolfsdotter-Jansson här

Boka en föreläsning med Catarina Rolfsdotter-Jansson, författare till Handbok för en hållbar människa.

Boka en föreläsning med Catarina Rolfsdotter-Jansson, författare till Handbok för en hållbar människa.