Ishtar Touailat

Innovationschef och serieentreprenör

Framtidens kvinnliga ledare, Sveriges mäktigaste affärskvinna, Supertalang och Årets IT-kvinna. Ishtar Touailat har uppmärksammats stort för sitt entreprenörskap och ledarskap. Idag är Ishtar innovationschef på TechBuddy och kommer närmast från Nordens största IT-bolag Tieto där hon lett förändringsarbete inom AI, fintech och digital hälsa. Ishtar arbetar aktivt för en mer jämställd teknikvärld och har grundat techprogrammet FUTURISTAS. Boka en föreläsning med Ishtar Touailat här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Vad kan digitalisering och AI göra för vårt samhälle?
 • Så rustar vi oss för framtiden
 • Gig ekonomi, företagskultur och hur man attraherar (och behåller!) talanger
 • Så leder du framtidens ledare
 • Våga utmana strukturer för att skapa förändring
 • Så skapar vi fler innovationer
 • Från affärsidé till affär
 • Mellan betong och salong - Ishtars personliga resa

Presentation

Ishtar Touailat är global chef för AI och innovation på TechBuddy, och tidigare hade hon rollen som innovationschef på Tieto där hon bla var ansvarig för IT-jättens inkubator som utvecklar de allra senaste mjukvaruprodukterna för konsumentmarknaden genom teknik som AI, fintech, machine learning, IoT och digital hälsa – hennes uppgift var att bygga upp världens främsta inkubator för Artificiell Intelligens. Tieto rankas dessutom som bästa teknikbolaget i världen inom jämställdhet, ett syfte som även Ishtar arbetar aktivt för. Med techprogrammet FUTURISTAS jämnar Isthar Touailat ut spelplanen genom att tillhandahålla kunskap om den senaste tekniken och affärsutveckling till kvinnor inom alla yrken, bakgrunder och socioekonomiska förhållanden, både i Sverige och utomlands.

Som prisbelönt serieentreprenör har Ishtar Touailat flertalet framgångsrika projekt i bagaget. Hon är grundare av Studentkompetens, Startup Bootcamp, acceleratorn Women in Business och även Starta Eget-dagen samt Europas största entreprenörskurs Starta eget vid Stockholms universitet. Plattformar för att dela kunskap om entreprenörskap, teknik och affärer. Ishtar har också arbetat som Marketing-, training- and innovation manager vid SU Innovation samt som business coach på Innovationskontoret.

Ishtar Touailat har en spännande karriär och personlig resa som inspirerar stort. Uppväxt i en stökig miljö flydde hon hemmet som 12-åring och vid 14 år jobbade hon nätter på en pizzeria för att ha råd med egen lägenhet. Hon fick växa upp snabbt, ta hand om sig själv från unga år och flyttade hemifrån tidigt. En stark drivkraft för Ishtar är att få män­niskor att utveckla sin fulla potential. Det är en förmåga hon hänför till sin bakgrund med många olika miljöer, från betongförort till fina salonger, där förståelsen för andra människor bortom förutfattade meningar är central. Mångfald och inkludering är viktiga frågor som Ishtar gärna diskuterar.

Ishtar Touailat är en erfaren och efterfrågad föreläsare både i Sverige och på de internationella scenerna. Hon syns ofta i både svensk och utländsk media, bland annat SVT, BBC, The Guardian, New York Times och Huffington Post. Bland utmärkelserna finns de prestigefulla Framtidens Kvinnliga Ledare, Sveriges mäktigaste affärskvinna och Årets IT-kvinna.

Boka en inspirerande föreläsning med Ishtar Touailat på teman kring innovation, AI, digitalisering, entreprenörskap, företagskultur och framtidens ledarskap.

Boka Ishtar Touailat för en föreläsning eller scensamtal på teman kring framtiden, digitalisering, AI, innovation, entreprenörskap, företagskultur, mångfald och ledarskap på 031-780 32 35.

Nolia Ledarskap
Börshajen Academy
Ledarna
Changers Hub
Vattenfall
Stora Ledarskapsdagen
Unionen
Kompetensinstitutet
Tidningen Chef
Kristianstad kommun
Stockholms Universitet
Skåne Nordost
Consid
Fores
AI-dagen

– Framtidens Kvinnliga Ledare 2018
– Framtidens Ledare 2018
– Sveriges mäktigaste kvinnor 2018
– Sveriges Supertalanger 2017
– Årets IT-kvinna 2016
– Årets innovationtalang 2015
– Grundat techprogrammet Futuristas
– Grundat en starta eget-kurs, ett bootcamp för företagare och företagsacceleratorn Women in Business Accelerate
– Fått i uppdrag av näringsdepartementet att bygga upp innovationskontoret på Stockholms universitet där uppdraget var att kommersialisera  forskning
– Kandidatexamen i sociologi, flera sälj- och ledarskapsutbildningar och har arbetat sju år som säljare

 • Du lyfte taket redan vid din entré! Så inspirerande att få lyssna på dig. Världsklass!

  • Linda Strömbäck
 • Tack för en oerhört inspirerande stund!

  • Eva Berglund
 • Vad jag har fattats dig som förebild! Tacksam över att jag fick möjlighet att lyssna på dig idag. Bara klokheter och fantastisk energi!

  • Daniela Brunnerhjelm
 • Du lyfte taket redan vid din entré! Så inspirerande att få lyssna på dig. Världsklass!

  • Linda Strömbäck
 • Tack för en oerhört inspirerande stund!

  • Eva Berglund
 • Vad jag har fattats dig som förebild! Tacksam över att jag fick möjlighet att lyssna på dig idag. Bara klokheter och fantastisk energi!

  • Daniela Brunnerhjelm
Close